Versetul zilei

1 octombrie 2012

Inainte catre cer....sau cu regret privind Sodoma ?

Ieri am avut o zi binecuvantata in Casa lui Dumnezeu, si-I multumesc pentru acest har !
Ne bucuram de fiecare data stam in partasie cu Dumnezeu, ne bucuram de fiecare clipa petrecuta cu fratii, mergem cu consecventa la biserica.....si totusi exista riscul sa nu ajungem la destinatie.....
In momentele de criza  in viata am strigat la Dumnezeu, ne-a ascultat, ne-a izbavit, cu alte cuvinte am vazut mana lui Dumnezeu  la lucru in viata noastra..si cu toate acestea,  este posibil sa pierim?
Sa ne amintim de nevasta lui Lot. Atunci cand Dumnezeu a trimis ingerii sa ii scoata afara din Sodoma pentru ca va nimicii cetatea (Geneza 19:12-29), Lot si sotia  lui inca nehotarati, zaboveau. Atunci barbatii  trimisi au pus mana pe ei, si i-au scos afara din cetate. Vedem interventia lui Dumnezeu in viata lor, si cu toate acestea, nevasta lui Lot a pierit.
A pierit,  desi Dumnezeu a intervenit si a vrut sa o scoata din Sodoma, ea nu a vrut sa scoata Sodoma din ea. S-a  uitat cu regret in urma la ceea ce a lasat acolo, si asta a costat-o scump.
Faptul ca Dumnezeu a intins mana spre noi si ne-a eliberat din multe situatii, nu ne da garantia ca vom ajunge in cer. Pentru a ajunge in cer avem nevoie de o nastere din nou, autentica. Avem tendinta sa aplicam in viata noastra, dar si a prezenta altora, versiunea cea mai simpla a pocaintei, "daca nu mai fumezi, daca nu mai bei, daca nu pacatuiesti cu nevasta altuia", atunci e in regula. Pocainta inseamna mult mai mult !!!
In 2 Timotei 2: 22-26, apost. Pavel scrie
"Fugi de poftele tinereţii şi urmăreşte neprihănirea, credinţa, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată. Fereşte-te de întrebările nebune şi nefolositoare, căci ştii că dau naştere la certuri. Şi robul Domnului nu trebuie să se certe; ci să fie blând cu toţi, în stare să înveţe pe toţi, plin de îngăduinţă răbdătoare, să îndrepte cu blândeţe pe potrivnici, în nădejdea că Dumnezeu le va da pocăinţa, ca să ajungă la CUNOSTINTA ADEVARULUI; şi, venindu-şi în fire, să se desprindă din cursa diavolului, de care au fost prinşi ca să-i facă voia"
Trebuie sa ajungem sa cunoastem adevarul, iar cunoscand adevarul vom deveni liberi.
Faptul ca Dumnezeu ne-a luat de mana candva, nu ne va da garantia ca mergem in cer.  Pentru ca sa ajungem acolo trebuie ca noi sa dorim sa ne continuam drumul impreuna cu EL si sa-l tinem noi  de mana pe EL.
Dragostea lui Dumnezeu este egala pentru toti, dar faptul ca la altii au parte de mai mult necaz si noi avem  mai putin, nu este datorita vreunui merit al nostru, si nici nu suntem cu nimic mai buni, avem doar privilegiul si favoarea aceasta din partea lui Dumnezeu.
Harul lui Dumnezeu ne ofera aceasta sansa ! Sa profitam asadar de aceasta sansa !
Si sotia lui Lot a avut sansa unui nou inceput, dar datorita neascultarii si datorita indiferentei cu care a tratat porunca data de Domnul de a nu se privi inapoi.....a pierit.

Ai  sansa de a alege, mergi  inainte cu Domnul .....sau privesti spre Sodoma si Egiptul pe care le-ai lasat in urma...????

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu