Versetul zilei

3 octombrie 2012

Hrana ta zilnica !


3 Octombrie Deuteronom 3.18-29
Unii oameni regretă tot restul vieţii că n-au fost mai silitori la şcoală! Iar părinţii, care nu întotdeauna sunt ascultaţi, îşi avertizează copiii că pentru ei înşişi muncesc şi că un studiu mediocru riscă să fie confirmat de o carieră mediocră, ceea ce pune în joc întregul viitor. Nu este tot astfel şi cu creştinul?
 Da, cu deosebirea că întreaga lui viaţă cuprinde numai ani de şcoală. Dacă este un ucenic leneş, un amator lipsit de ambiţie sănătoasă, dacă are o „vedere scurtă", intrarea în împărăţia cerurilor nu i „se va da din belşug"; va suferi o pierdere eternă (2 Petru 1.9, 11).
Fiii lui Ruben şi ai lui Gad sunt o pildă în acest sens. Faptul că au intrat primii în posesia moştenirii lor nu înseamnă că au şi partea cea mai bună. Dimpotrivă! aceasta se află dincolo de Iordan, unde se găsesc „ţara cea bună" şi „acel munte frumos" (v. 25). Moise o ştia bine. Ce contrast între conducătorul a cărui inimă era dincolo de Iordan, dar căruia nu îi este permis să intre, şi aceste două seminţii şi jumătate care puteau intra în Canaan, dar care nu au deloc dorinţa înspre aceasta!
 Drag prieten, unde se găseşte inima ta? In cer, cu Isus, sau pe pământ, cu lucrurile văzute şi trecătoare? (Luca 12.34)

Un comentariu:

  1. Interesante lectii de viata, ca multe altele, doar Biblia le poate oferi.
    Multe imbratisarim draga mea!

    RăspundețiȘtergere