Versetul zilei

7 septembrie 2012

Luptele marunte aduc rezultate mari !

În general războaiele cu satan sunt dure dar, nu întotdeauna  sunt spectaculoase. De fapt e o luptă de uzură pentru că diavolul adoptă tactica hărţuirii, aşteptând ca oboseala sau neatenţia să-şi spună cuvântul. Ba mai mult  se comportă asemeni unui hoţ. 
Hoţul când intră la furat, primul lucru caută să întrerupă orice legătură, fie taie firul de la alarmă, fie pe cel de la curent. La fel şi în viața spirituală face diavolul, prima dată nu vine hotărât să îţi spună să îl părăseşti  pe Dumnezeu, ci mai întâi caută să întrerupă orice legătură, orice conexiune cu Creatorul.  Încearcă prin această metodă, care aparent pare lipsită de importanţă, dar de fapt este cheia succesului  în viaţa de creştin...relatia cu Tatăl său.
Azi îţi şopteşte să nu mergi la adunare că eşti obosit, mâine  îţi aminteşte că ai de făcut ceva important şi încet îşi croieşte drum... încet şi sigur.
E o luptă permanentă şi  până vei câştiga lupta finală, va trebui să câştigi hărţuielile de lunea, poftele de marţea, minciunelele de miercuri, copiatul de joi, nervii de vineri, lenea de sâmbătă, închinarea stearpă de duminică.
Par lucruri mărunte, dar toate împreună fac suma unui mare război câştigat de care o să te bucuri doar în cer. Acum o să ai doar mulţumirea că ai considerat fiecare zi importantă, că ai fost robul pus peste puţine lucruri, dar le-ai rezolvat cu credincioşie, aşa că ai ajuns la statutul de rob netrebnic în curs de avansare, ca atunci când se va arăta stăpânul să fii „bun şi credincios”.
Sa începem cu puţin !
Până ajungem să dăm prima mie de euro în lucrarea Domnului,  să dăm 5 ron, până să ajungem să mergem şi să facem evanghelizare în India, să începem cu vecinul de la etajul doi. Chiar aseara venind de la biserică, am adus-o şi pe vecina mea acasă, şi pe maşină am discutat vis-a-vis de acest lucru...ce facem cu vecinii noştri?
Mai sunt multe de făcut...şi din păcate noi pierdem timpul şi nu fructificăm  oportunităţile pe care Dumnezeu ni le creează.....
Domnul să ne dea înţelepciune să începem chiar de azi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu