Versetul zilei

4 septembrie 2012

Spectator sau jucator ?

Sincer, intr-o vreme cam stiam ce se intampla in fotbal, dar am pierdut firul. Imi amintesc de un mare fan al lui Dinamo, nu dau numele, stiu ca nu de mult a suferit ceva interventii medicale si atunci am auzit intr-un interviu al sau, ca se va retrage din viata fotbalului. Nu stiu daca a iesit definitiv sau nu, dar nu asta este important, ci vroiam sa arat faptul ca, desi era doar un spectator  in  tribuna ( implicat) nefiind un jucator activ pe teren, sanatatea lui a fost in mare pericol.

De multe ori  traiesti momente  mai tensionate ca si spectator, decat ca jucator.
Acum fac o paralela, si merg la viata de crestin.
 A fi un simplu spectator pe campul  lui Dumnezeu, riscul este sa te imbolnavesti rau de tot. Creste spiritul de critica, creste nemultumirea, (vesnic esti nemultumit, nemultumit cine conduce in fata, cine canta, cine predica), intervine plictiseala, apare insensibilitatea la nevoile celor din jur, te vezi mai bun ca altii, si toate acestea duc la imbolnavirea ta spirituala, ba mai mult duc la pierderea interesului pentru tot ceea ce tine de lucrarea lui Dumnezeu. 
Este bine sa afli despre puterea lui Dumnezeu care face minuni si azi, dar este si mai placut sa o experimentezi  in viata ta. A sta pe o banca si a astepta doar sa fi slujit, fara sa vrei sa slujesti tu insuti altora, nu este tocmai ceea ce cere Scriptura. 
Dar, iata ca si slujirea nu o poate face oricine si nu oricum.In Evrei 5:12 sta scris:
"In adevar, voi care nu de mult trebuia sa fiti invatatori, aveti iarasi trebuinta de cineva ca sa va invete cele dintai adevaruri ale cuvintelor lui Dumnezeu, si ati ajuns sa aveti nevoie de lapte, nu de hrana tare"
Un prunc hranit doar cu lapte, nu poate creste corespunzator, cu-atat mai mult, nu are  resursele necesare de a invata pe altii.
Vers.13: "Si oricine nu se hraneste decat cu lapte, nu este obisnuit cu cuvantul NEPRIHANIRE, caci este un prunc..."
 Neprihanire, un cuvant placut inaintea lui Dumnezeu, dar atat de greu de atins de noi pamanteni. In Galateni 5: 17 scrie: " Caci firea pamanteasca pofteste impotriva Duhului, si Duhul impotriva firii pamantesti: sunt lucruri potrivnice unele altora, asa ca nu puteti face tot ce voiti"
Exista o lupta constanta a firii impotriva Duhului !!!
....dar in cartea Isaia este un indemn tare frumos care ne indeamna la pocainta,
"Spalati-va deci si curatiti-va ! Luati dinaintea ochilor Mei faptele rele pe care le-ati facut !
Incetati sa mai faceti raul ! 
Exista o sansa pentru fiecare din noi astazi, si in Sangele Sau gasim iertare si rascumparare, pentru ca, Dumnezeu nu ne-a chemat sa tinem scorul , ci ne-a chemat sa intram in joc, in campul de lucru al LUI !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu