Versetul zilei

3 septembrie 2012

Jumatati de masura...?

In foarte multe locuri din Scriptura, Biblia ne spune ca, Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu gelos.
ex. Deuteronom 4:24, Exod 20:5, Exod 34:14, Deuteronom 5:9, Deuteronom 6:15,Iosua 24:19, Naum 1:2, toate aceste versete vorbesc despre gelozia lui Dumnezeu. 
Termenul "gelozie":  tii la cineva foarte mult si ti-e frica sa nu il pierzi!
In dragostea Sa imensa,El  este un Dumnezeu doritor, care vrea sa il slujim cu intreaga fiinta, si nu cu jumatati de masura.
Citeam despre un om, care din pricina constiintei pe care o avea si care il macina, a trimis biroului de incasare a impozitelor, urmatoarea scrisoare:
" Nu mai pot sa dorm, am mustrari de constiinta , pentru ca in trecut am completat un formular si am declarat intentionat castigul meu, cu mult mai putin decat in realitate, de-aceea, azi va trimit  un cec cu suma de 150 de dolari, si daca nici acum nu voi  putea dormi, am sa va trimit si restul"
La prima vedere, gestul sau ni se pare demn de lauda....dar vaznd finalul scrisorii, vedem ca regretul sau a fost superficial si a fost doar o parere de rau nesincera,"cu jumatate de masura".

Cam asa facem si noi de multe ori, venim inaintea Domnului, cu regrete, cu marturisiri, dar aducem inaintea Domnului franturi, (asta  nu inseamna ca EL nu ar cunoaste realitatea). Isus a promis ca in sangele Sau avem iertare de pacate si cred acest lucru din toata inima, dar, tot din toata inima cred si afirm ca marturisirea partiala si inima care nu este sincera in totalitate, Dumnezeu o vede, o cerceteaza si  o cunoaste, iar daca gaseste in noi o inima care pe jumatate este dedicata Domnului sau poate chiar si  99 la suta ...dar  intr-un coltisor mai tinem ascunse taine pe care doar noi vrem sa le stim....nu putem sa ne bucuram de partasia cu Dumnezeu pe deplin. Dumnezeu nu isi poate face lucrarea pe deplin cu noi, daca micul coltisor al nostru mai pastreaza secrete.
In 1 Ioan avem scris:
"Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire"
Elibereaza-ti coltul  secret al inimii tale si Dumnezeu va face lucrari mari in viata ta !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu