Versetul zilei

7 mai 2012

Hrana ta zilnica !

7 Mai Exod 24.1-18

Primul legământ a fost instituit cu toată solemnitatea cuvenită şi a fost pecetluit cu sânge (citiţi Evrei 9.18 ...). Apoi Domnul Şi-a arătat ceva din strălucirea gloriei Sale bătrânilor lui Israel. Ei au văzut că ,sub picioarele Lui era ca o lucrare străvezie ca safirul şi ca însuşi cerurile în curăţie" (v.10; Ezechiel 1.26). „Picioarele Lui" ne ajută să ne gândim la calea glorioasă a Fiului lui Dumnezeu, aşa cum ne-o prezintă Evangheliile, o cale „ca însuşi cerurile în curăţie". Hristos nu numai că „a coborât din cer", „S-a suit în cer", ci El n-a încetat nici o clipă să fie „Fiul Omului care este în cer" (Ioan 3.13). Şi în umblarea lui Hristos aici, jos, poate fi admirată gloria lui Dumnezeu în toată perfecţiunea ei morală (Psalmul 68.24). „Cine M-a văzut pe Mine L-a văzut pe Tatăl" (Ioan 14.9).
Versetul 11 ilustrează libertatea sfântă şi comuniunea de care se bucură acum răscumpăraţii Domnului Isus. Pe baza lucrării încheiate a lui Hristos şi a prezenţei Sale la dreapta lui Dumnezeu, ei sunt, într-un fel, „acasă" în glorie.
Moise, pe un alt munte, cel al transfigurării, va fi împreună cu Ilie şi cu cei trei ucenici martori al gloriei Domnului Isus (Luca 9.28-36).

5 comentarii:

  1. O saptamana glorioasa sa ai Monna draga!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cella multumesc. La fel iti doresc si tie.

    RăspundețiȘtergere
  3. frumos mesaj ...frumos site...frumoasa aranjare ...muzica...si nu in cele din urma frumoasa persoana..."mai exista o sansa"..

    RăspundețiȘtergere
  4. :)Thanks,anonim....Intotdeauna mai exista o sansa.

    RăspundețiȘtergere