Versetul zilei

5 martie 2012

Hrana ta zilnica!

5 Martie Geneza 40.9-23
Aceşti doi slujitori ai faraonului Egiptului, paharnicul şi brutarul, constituie un eşantion al întregii omeniri. „Nu este nici o deosebire, pentru că toţi au păcătuit ..." declară Scriptura (Romani 3.22, 23). Toţi au păcătuit împotriva lui Dumnezeu, toţi au meritat mânia Lui, pedeapsa Lui. Dar abia după aceasta apare o diferenţă. Unii primesc, prin har, prin credinţă, vestea bună a mântuirii, în timp ce alţii au perspectiva înspăimântătoare a celei de-a doua morţi. In lume nu există decât aceste două stări: salvat sau pierdut. Din care categorie faceţi parte?

Spre deosebire de brutar, care nu a putut scăpa de judecata faraonului, astăzi este încă posibil ca, primind Evanghelia harului, să treci din poziţia de păcătos pierdut în aceea de răscumpărat al lui Hristos.
Cei doi tâlhari de la cruce ilustrează şi mai bine cele două categorii în care se împarte omenirea. Unul rămâne insensibil şi moare în păcatele lui; celălalt, ca răspuns la rugăciunea sa: „Aminteşte-Ţi de mine, Doamne ...", primeşte acest răspuns minunat: „Astăzi vei fi cu Mine în paradis" (Luca 23.43). Aşa cum aici losif este mesagerul harului suveran, Isus, pacea noastră, este primul care, „venind, a vestit Evanghelia: pace vouă" (Efeseni 2.17).

2 comentarii:

  1. toti am pacatuit si in zile noastre iar sinceritate si recunoastera noastra sa ne ajute sa primim iertarea Tatalui Ceresc ! amin

    RăspundețiȘtergere
  2. Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de Slava lui Dumnezeu ....!
    Recunoasterea,cainta si indepartarea de pacat ne aduce SALVAREA .
    O primavara binecuvantata,Corina !

    RăspundețiȘtergere