Versetul zilei

2 martie 2012

Hrana ta zilnica !

2 Martie Geneza 37:18-36

   Drumul lung parcurs de Iosif în căutarea fraţilor săi aminteşte de cel parcurs de Fiul lui Dumnezeu să caute şi să mântuiască ce era pierdut. Drum al golirii de Sine însuşi mai întâi: fiind Dumnezeu, S-a făcut Om. Drumul umilirii Sale apoi – până la moarte, şi chiar „moarte pe cruce” (Filipeni2.7,8)
Urmează crima, ale cărei detalii vorbesc toate despre crucea lui Hristos: ei fac planuri mişeleşti ca să-1 ucidă pe cel care venise să le slujească (Psalmul 109.5 Ieremia 11.19; Ioan 11.53); „se strâng contra sufletului celui drept şi condamnă sângele nevinovat” (Psalmi 94.21); îl dezbracă de haina lui (Psalmul 22.18) şi-l aruncă în groapă, imagine a morţii.
   In cele din urmă îl vând pe losif pentru douăzeci de arginţi ca rob la străini. Unul însă mult mai mare decât el a fost vândut pentru treizeci de arginţi,preţ scump conform estimării lor (Zaharia 11.13), apoi a fost dat lui Pilat prin mâna iudeilor. 
  Cât de mare trebuie să fi fost durerea lui losif! 
Şi cu cât mai mare trebuie să fi fost tulburarea Celui pentru care losif nu este decât o slabă imagine, când El a trecut prin toate aceste dureri, prin moarte şi prin despărţirea de Dumnezeu, în numel dragostei Sale nemărginite pentru voi şi pentru mine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu