Versetul zilei

2 martie 2012

Bolovanul !

Intr-un tinut traia un rege.Acesta  a pus un bolovan mare in mijlocul drumului, iar dupa aceea s-a ascuns pentru a vedea cine va da bolovanul la o parte. Unii dintre cei mai bogati negustori au trecut pe acolo ocolind bolovanul. Multi s-au plans de acel bolovan, unii au dat vina pana si pe rege, dar nici unul nu a facut ceva pentru a da bolovanul la o parte.
 Dupa aceea a trecut pe acolo un taran cu un cos de verdeturi. 
Apropiindu-se de bolovan, si-a asezat povara, si a incercat dea bolovanul la o parte din drum. Dupa mult efort, a reusit. Intorcandu-se la cosul saul, taranul a observat o punga aseazata exact in locul in care fusese bolovanul, iar punga continea mult aur si o scrisoare de la rege, in care se specifica ca aurul apartinea celui ce a dat bolovanul la o parte. 
Interesant ....!!!!
Cu siguranta daca stiau si ceilalti trecatori ce se afla sub bolovan,s-ar fi oprit si ei sa mute bolovanul.

De cate ori si noi ne-am gasit in aceeasi ipostaza...ca si acesti trecatori .Am trecut pe langa obstacolele care ne-au aparut in drum....si aceste obstacole  au fost  oameni,incercari ..diferite sittuatii,unde am fi putut interveni.... si totusi am fost imuni.
Daca am fi  stiut ca avem o rasplata pe loc...cu siguranta  hotararea ar fi fost alta.
Dar pentru ca nu stim daca vom avea aici o rasplata....de multe ori trecem  pe langa diferite situatii si nu luam nici o atitudine,ne facem ca nu vedem ,intoarcem capul in partea cealalta si spunem in sinea noastra....
"mai sunt  si altii.....sa faca ei"
De fapt fiecare obstacol ivit in cale ne da oportunitatea de a creste spiritual .
"E bine sa te induiosezi de nenorocirea prietenilor, dar e mai bine sa le vii in ajutor" 
spunea  Voltaire

O zi minunata !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu