Versetul zilei

20 ianuarie 2012

Mai exista dragoste adevarata ???


Citeam..si ma intrebam:cati mai traiesc acest frumos sentiment?
“Era o dimineata aglomerata la cabinet cand, in jurul orei 08:30, intra un domn batran cu un deget bandajat. Imi spune imediat ca este foarte grabit caci are o intalnire fixata pentru ora 09:00. L-am invitat sa se aseze stiind ca avea sa mai treaca cel putin o jumatate de ora pana sa apara medicul. Il observ cu cata nerabdare isi priveste ceasul la fiecare minut care trece. 
Intre timp ma gandesc ca n-ar fi rau sa-i desfac bandajul si sa vad despre ce este vorba. Rana nu pare a fi asa de grava… in asteptarea medicului, ma decid sa-i dezinfectez rana si ma lansez intr-o mica conversatie. Il intreb cat de urgenta este intalnirea pe care o are si daca nu prefera sa astepte sosirea medicului pentru tratarea ranii.. Imi raspunde ca trebuie sa mearga neaparat la casa de batrani, asa cum face de ani buni, ca sa ia micul dejun cu sotia. 
Politicoasa, il intreb de sanatatea sotiei. Senin, batranul domn imi povesteste ca sotia, bolnava de Alzheimer, sta la casa de batrani de mai bine de 7 ani. 
Gandindu-ma ca intr-un moment de luciditate sotia putea fi agitata de intarzierea lui, ma grabesc sa-i tratez rana dar batranul imi explica ca ea nu-si mai aduce aminte de 5 ani cine este el... Si-atunci il intreb mirata: 
“Si dvs. va duceti zilnic ca sa luati micul dejun impreuna?“. 
Cu un suras dulce si o mangaiere pe mana, imi raspunde: 
“E-adevarat ca ea nu mai stie cine sunt eu, dar eu stiu bine cine este ea“. 

Aceasta este dragostea adevarata !!!
In orice situatie,in orice moment sa fii alaturi de cel drag,sa-l iubesti asa cum este,chiar daca nu intotdeauna gandeste la fel ca tine,sa fii gata sa ierti,sa accepti ca intr-o zi s-ar putea sa se schimbe si nu o sa mai fie aceea persoana pe care ai cunoscut-o cu ani in urma,chiar daca  timpul si-a lasat amprenta...
 tu...continui  totusi s-o iubesti.

"A iubi nu inseamna a ne privi unul pe celalalt, ci a privi amandoi in aceeasi directie" 
si la urma urmei...dragostea este misterul intre doi oameni, nu asemanarea dintre ei,spunea, John FowlesNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu