Versetul zilei

20 decembrie 2011

Fii mai bun !

   Incercam ieri sa prezint  realitatea celor care traiesc langa noi,celor care sufera,celor care ne zambesc si habar nu avem ce poarta in sufletul lor.De fapt fiecare dintre noi purtam cate ceva...si de multe ori avem impresia ca povara noastra e mare,dar daca deschidem ochii sa privim si sa incercam sa ascultam  povestea  celor de langa noi,vedem de fapt ca poate problemele  noastre sunt  o nimica toata pe langa ale altora.
   Sanatatea este lucrul cel mai pretios !!!!
Cat o avem...nu o apreciem....si nu multumim  suficient.
  Asa cum spuneam ieri....astazi voi continua povestea acestui frate minunat pe care am avut harul sa il cunosc si sa privesc dincolo de ceea ce se vede in exterior.
  Depinde de noi cat de disponibili suntem pentru a ne pleca urechea  spre suferintele si nevoile altora. In mod normal ca si crestini trebuie sa simtim acest lucru pentru cei de langa noi.
  M-am intrebat... eu care am aflat aceasta suferinta...ce as putea sa fac...?
Poate te intrebi.. tu care citesti aceste randuri, ce ai putea sa faci...?
   Primul lucru pe care suntem datori sa il facem este a ne ruga impreuna.Biblia spune, atunci cand doi se invoiesc sa ceara un lucru,sa-l ceara cu credinta si il vor capata.
  Am stat si m-am gandit mult  si sunt revoltata in primul rand pentru modul in care sunt tratati oamenii si cat valoreaza  pentru unii o viata de om.Este trist ca si astazi inca mai suferim din pricina unor culpe medicale.
Cine raspunde pentru aceste greseli?
Cine ii da acesti ani inapoi acestui tanar care de un an suporta durerea,suporta umilinta si indolenta din partea acelora care sunt datori sa faca tot ce le sta in putinta,pentru a-i ajuta pe oameni si nicidecum sa fie "pasat" dintr-o parte in alta ?
Cine ne da viata inapoi a celor dragi ?
Si pot afirma acest lucru ,pentru ca insasi decesul sotului meu s-a datorat tot din cauza unei culpe medicale.
Si atunci sa  nu fi revoltat....????
 ...dar inca odata constat ca  toata speranta  noastra ramane doar DUMNEZEU !
Stiu ca este mult mai comod si mult mai simplu sa ne gandim doar la noi....dar nu stiu daca este crestinesc si poate chiar uman.
In ceea ce ne priveste pe noi nu ne ramane decat sa inlaturam din viata noastra  comoditatea si egoismul si sa incercam ca atunci cand descoperim aceste cazuri sa ne alaturam celor care au nevoie de noi.
   Astazi noi suntem bine....dar maine  poate suntem noi in suferinta...
 
 
 


 

Un comentariu:

  1. Sarbatori minunate alaturi de cei dragi,iar Pruncul din ieslea Betleemului sa fie cadoul cel mai minunat pentru tine Lavi.

    RăspundețiȘtergere