Versetul zilei

21 decembrie 2011

Darul din iesle !

   Desi  azi am fost convinsa ca o sa am timp suficient pentru a citi si eu cate ceva sau a scrie cateva randuri..nu a fost asa.Chiar daca la mine a fost ultima zi de munca pe anul acesta...am avut o zi destul de ocupata,poate pentru ca a fost ultima si am vrut sa ramana totul in regula ca sa ma pot bucura de aceasta vacanta  care ...sincer este binevenita.
  Aseara am citit un sondaj cu privire la sarbatoarea Craciunului. Sincer am fost mirata de raspunsurile date,chiar daca au fost raspunsuri ale unor copii cu varste intre 6 si 12 ani. Problema nu este a copiilor,ci a parintilor care nu au spus copiilor despre  adevarata semnificatie a Craciunului.
  Intrebati : de ce sarbatorim Craciunul ....tot al treilea copil nu stia adevarata semnificatie.Doar 15 procente din cei intrebati au raspuns ca e o legatura intre Isus si Craciun,iar 85% au dat raspunsuri eronate.
Intr-adevar...este de plans !!!
Majoritatea sunt convinsi ca sarbatoarea  Craciunului are legatura cu iarna si cu mos craciun.
  Se pare ca majoritatea copiilor si nu numai....au inversat cauza cu efectul aceste sarbatori.Bucuria este ca avem vacanta,avem liber de la servici,primim cadouri, dulciuri si mancaruri  bune...orice...dar in nici un caz "NASTEREA DOMNULUI ISUS"
  Si anul trecut am scris un editorial care avea aceeasi intrebare: cum poti sa serbezi ziua de nastere a cuiva fara sa fie sarbatoritul in centrul atentiei......???
SARBATOARE  FARA SARBATORIT ???
  Cred ca toate aceste raspunsuri  exprima adevarul starii in care ne aflam ca si societate.O societate care in fiecare zi se departeaza tot mai mult de Dumnezeu. O societate care refuza categoric ajutorul Lui.
Desi daca stau si ma gandesc...ajutorul este bun...dar probabil asa cum vrem noi,noi sa punem conditiile....
ori asa ceva nu se poate.
   Conditia o pune EL !!!
Daca vrei sa mostenesti viata vesnica impreuna cu EL singura conditie este sa primesti DARUL din Bethleem in inima ta.
O sarbatoare alaturi de SARBATORIT !

4 comentarii:

  1. Problema nu este a copiilor,ci a parintilor care nu au spus copiilor despre adevarata semnificatie a Craciunului.
    dacă în viaţa ta ai avut un măreţ vis ,acela e să-ţi vezi copilul slujind cu bucurie alături de tine pentru Isus -
    fi-vei tu fericită în aceste sărbători realizând acest măreţ vis!?!

    RăspundețiȘtergere
  2. O parte din acest vis s-a realizat....dar mai am de depus lacrimi ca intreg visul sa se transforme in realitate.Pace si binecuvantare !

    RăspundețiȘtergere