Versetul zilei

5 iulie 2011

Crizele !!!!

   Cu totii  auzim vorbindu-se de crize.Criza economica ,criza spirituala si ...tot felul de crize.
   Astazi as vrea sa ma opresc la criza  din viata noastra spirituala.La ce folosesc? Sunt bune...sau nu?
   Duminica  mi-a placut tare mult mesajul pastorului nostru,care a scos in evidenta cateva din aceste "avantaje"daca pot sa le zic asa,si sincer eu prefer sa le numesc asa,pentru ca intr-adevar  fiecare criza din viata mea,s-a dovedit ca cel mai bun lucru care mi s-a putut intampla.
   Fiecare criza ...indiferent de ce natura este ,ne marcheaza viata,dar difera de la persoana la persoana ...cum ne marcheaza. Pe fiecare ne marcheaza diferit.De regula in incercari suntem tentati mai mult ca altadata sa indreptam privirea in sus.Atunci avem timp pentru toate....si pentru rugaciune ,si pentru post...avem timp si pentru Casa Lui,etc.In vremurile "bune",uitam cat de importanta este  rugaciunea in relatia noastra cu Dumnezeu.
   Doar prin rugaciune capatam aceea incredere de care avem nevoie.Sa nu uitam experienta lui Daniel  din cuptorul cu foc.El a fost aruncat acolo,dar l-au scos.si nu a avut nici o rana...de ce...?...pentru ca avusese incredere in Dumnezeu."Atunci împăratul s-a bucurat foarte mult şi a poruncit să scoată pe Daniel din groapă. Daniel a fost scos din groapă şi nu s-a găsit nicio rană pe el, pentru că avusese încredere în Dumnezeul său.
Daniel 6:23
  Ce ne aduc crizele ?
Ne aduc frangere .Dumnezeu alege sa ne zdrobeasca si sa ne smereasca,dar sa nu uitam ca doar zdrobiti  intelegem cine suntem cu adevarat.Dumnezeu iubeste o inima franta si un duh zdrobit,spune Psalmistul.
DAVID,un om  care l-a iubit pe Dumnezeu si la randul lui a fost iubit de Dumnezeu.Un om care cu toata dragostea lui ptr. Dumnezeu a cazut in pacat.,dar de-acolo Dumnezeu l-a scos si l-a inaltat pe cele mai inalte culmi...dar numai dupa ce s-a pocait.
   Fiecare dintre noi putem alege  cum iesim din criza ...si putem alege  ce facem in criza.
Alegem sa  ne lasam zdrobiti sau alegem sa ne certam cu Dumnezeu ?
  In criza  avem aceasta posibilitate de a -l  cunoaste pe Dumnezeu cu adevarat.Atunci cunoastem bunatatea Lui,atunci experimentam Atotputernicia Lui,atunci  vedem cat de mare este credinciosia Lui fata de noi.Pentru ca trebuie sa recunosc ...cu toate pacatele mele,El mi-a ramas credincios TOT TIMPUL.
 Ce faci in criza?
Cazi deznadajduit la pamant sau alegi sa il glorifici pe Dumnezeu?
  Cred ca a doua varianata e mai buna.Lauda-l  si vei vedea efectul.Nu te lasa infrant,ci mai degraba lasa-te in mana Olarului si vei vedea cum te va prelucra...TOTUL E SA ACCEPTI ACEASTA PRELUCRARE !


                    Va doresc o zi minunata si astazi !!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu