Versetul zilei

15 martie 2011

Sunt cutremurul şi tsunami din Japonia un semn al sfârşitului veacului?

Întrebare:
Aşi dori sa comentați cutremurul si tsunami recent din Japonia. Le considerați a palma data de Dumnezeu niponilor care nu cred in El? Are vreo legătura cu începutul sfârşitului lumii, de vreme ce prea multe astfel de fenomene s-au cam adunat in ultimii ani? Va mulțumesc si Doamne ajuta!
Am rămas cutremurat şi îngrozit aflând de această mare nenorocire care s-a abătut peste Japonia şi cred că este sentimentul pe care îl are fiecare om când a auzit şi văzut imaginile.  Ce poate aduce o zi…
Cutremurul şi Ţunami în Japonia, Martie 2011
Ţara aceasta a primit lovituri de la care va lua mult timp ca să se refacă şi în fiecare zi vedem că primeşte lovituri noi şi noi. La început a venit cutremurul, apoi ţunami, acum dimineaţă am auzit despre explozia la staţia nucleară. Nu încape îndoială că Dumnezeu insistă în pedepsele pe care le dă acum acestui popor şi cu ei se întâmplă ceva asemănător cu cele scrise în Biblie despre Ziua Domnului:
Veţi fi ca un om care fuge dinaintea unui leu pe care-l întâlneşte un urs şi care, când ajunge acasă, îşi reazemă mâna pe zid, şi-l muşcă un şarpe! (Amos 5:19)
Să ne rugăm continuu pentru acest popor ca să aibă Dumnezeu milă de ei şi să se oprească aceste nenorociri care vin una după alta. O întrebare care şi-o pune fiecare acum este dacă…

Sunt japonezii mai păcătoşi decât celelalte popoare?

Domnul Isus a răspuns la această întrebare când l-au întrebat oamenii despre o altă nenorocire, mult mai mică ca şi proporţii decât cea care s-a întâmplat acum în Japonia dar tot nenorocire a fost şi aceea şi tot a adus durere multor oameni:
În vremea aceea au venit unii şi au istorisit lui Isus ce se întâmplase unor galileeni, al căror sânge îl amestecase Pilat cu jertfele lor. „Credeţi voi”, le-a răspuns Isus, „că aceşti galileeni au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi galileeni, pentru că au păţit astfel? Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel. Sau acei optsprezece inşi, peste care a căzut turnul din Siloam şi i-a omorât, credeţi că au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi oameni care locuiau în Ierusalim? Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel.” (Luca 13:1-5)
Aplicând răspunsul lui Isus la situaţia locuitorilor Japoniei, putem spune şi noi cu siguranţă că ei nu sunt mai păcătoşi decât ceilalţi oameni, dar la ei a ajuns acum judecata lui Dumnezeu.

Toate celelalte popoare trebuie să ia lecţii şi să se pocăiască

Aşa a spus Domnul Isus, că dacă nu ne pocăim, toţi vom pieri la fel. Eu m-am pocăit cu 19 ani în urmă, am întrat în Noul Legământ cu Domnul Isus şi am ales să trăiesc în ascultare de Domnul Isus aşa cum fac până în ziua de azi. Dumnezeu cheamă pe fiecare om să pocăiască şi acest îndemn se referă şi la popoare. În continuare, vorbind despre importanţa pocăinţei, Domnul Isus a mai spus:
El a spus şi pilda aceasta: „Un om avea un smochin sădit în via sa. A venit să caute rod în el, şi n-a găsit. Atunci a zis vierului: „Iată că sunt trei ani de când vin şi caut rod în smochinul acesta, şi nu găsesc. Taie-l. La ce să mai cuprindă şi pământul degeaba?” „Doamne”, i-a răspuns vierul, „mai lasă-l şi anul acesta; am să-l sap de jur împrejur şi am să-i pun gunoi la rădăcină. Poate că de acum înainte va face rod; dacă nu, îl vei tăia.” (Luca 13:6-9)
Japonezii sunt cunoscuţi ca şi popor care manifestă indiferenţă faţă de Dumnezeu şi în particular faţă de mesajul Evangheliei care este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecărui care crede. Guvernul Japoniei oferă toate libertăţile religioase tuturor cultelor, dar cu toate acestea, 84% din niponi spun că nu au o religie personală iar 64% nu cred în existenţa lui Dumnezeu.  Poate că progresul tehnic pe care l-au atins îi face să ignore existenţa lui Dumnezeu şi dependenţa faţă de El. Dar, spre marea lor tragedie şi rodul progresului lor tehnologic este acum folosit de Dumnezeu ca să le dea lovituri. Unul din prieteni mi-a spus chiar acum că un cutremur a fost chiar în aria unei staţii atomice şi a provocat un mare accident aşa încât în mod de urgenţă sunt evacuaţi oamenii în raza de 20 km. Nu încape îndoială că Dumnezeu cercetează acum Japonia prin toate aceste nenorociri.

Urgenţa pocăinţei şi propovăduirii Evangheliei

Nenorocirea aceasta trebuie să-i facă conştienţi pe niponi dar şi pe toate celelalte popoare despre importanţa pocăinţei. Să înceteze a mai face răul şi să se întoarcă la Dumnezeu. În acelaşi timp, ce se întâmplă în Japonia trebuie să-i facă pe toţi creştinii, din lumea întreagă, conştienţi despre urgenţa şi importanţa concentrării eforturilor la predicarea Evangheliei, pentru că vremurile sunt rele.

Ce legătură are tragedia din Japonia cu sfârşitul lumii?

Tragedia din Japonia face parte dintr-un lanţ de cataclisme care se întâmplă  în ultimul timp şi care nu au fost în vremurile dinainte. Cineva spune că înainte noi nu cunoşteam despre atâtea nenorociri pentru că nu se răspândea atât de repede informaţiile? Nu este aşa.  BBC au publicat o listă cu 41 cele mai mari cutremure de pământ care au avut loc după anul 1900. Conform lisei, 10 cutremure au avut loc până la 1990 (în 90 de ani) şi în ultimii 20 de ani au avut loc 31 fără să fie trecut în listă acest cutremur din Japonia. Această realitate ar trebui să ne convingă că Dumnezeu are de comunicat un mesaj întregii omeniri care în aceste vremuri s-a răzvrătit împotriva Lui ca nici odată. Iată ce ne mai spune Biblia despre semnele sfârşitului veacului acestuia:
El (Isus) a şezut jos pe Muntele Măslinilor. Şi ucenicii Lui au venit la El la o parte şi I-au zis: „Spune-ne, când se vor întâmpla aceste lucruri? Şi care va fi semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului acestuia?” Drept răspuns, Isus le-a zis: „Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva. Fiindcă vor veni mulţi în Numele Meu şi vor zice: „Eu sunt Hristosul!” Şi vor înşela pe mulţi. Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie: vedeţi să nu vă înspăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârşitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie împotriva altei împărăţii; şi, pe alocuri, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciume. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor. Atunci vă vor da să fiţi chinuiţi şi vă vor omorî; şi veţi fi urâţi de toate neamurile pentru Numele Meu. Atunci mulţi vor cădea, se vor vinde unii pe alţii şi se vor urî unii pe alţii. Se vor scula mulţi proroci mincinoşi şi vor înşela pe mulţi. Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci. Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit. Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul. (Matei 24:3-14)
Domnul Isus spune că aceste cutremure de pământ care au devenit atât de frecvente în ultima vreme sunt doar începutul durerilor. Ce se întâmplă in Japonia, durerea şi groaza acelor oameni este doar începutul durerilor.
Un alt semn va fi persecuţia împotriva celor care poartă Numele lui Isus. Conform unui studiu efectuat de World Evangelical Alliance peste 200.000.000 creştini din 60 de ţări ale lumii sunt lipsiţi de dreptul lor fundamental la libertatea religioasă.  David B. Barrett, Todd M. Johnson, şi Peter F. Crossing într-un raport făcut în anul 2009 pentru International Bulletin of Missionary Research (Vol. 33, No. 1: 32) au estimat că aproximativ  176,000  au fost martirizaţi în acel an. Conform autorilor, la mijlocul anilor 2000 au fost martirizaţi anual 160,000 creştini şi 34,400 au fost martirizaţi anual la începutul secolului 20. Dacă aceste tendinţe vor continua, Barrett, Johnson şi Crossing estimează că la anul  2025 vor fi martirizaţi anual aproximativ of 210,000. Aceste statistici confirmă Cuvintele Domnului Isus.
Cât priveşte propovăduirea Evangheliei în toată lumea ca să le slujească tuturor neamurilor de mărturie, aşa posibilităţi ca azi nu au mai fost nici odată. În cele mai persecutate ţări, prin intermediul Internetului şi televiziunii prin satelit a ajuns şi este vestită Evanghelia cu multă putere.
Toate acestea ne arată că sfârşitul veacului este aproape. Să se grăbească oricine mai trăieşte încă în păcat să se pocăiască şi să între în Noul Legământ cu Domnul Isus Hristos, iar cei care sunt mântuiţi, să vestească tuturor Evanghelia căci vremea s-a scurtat. Răscumpăraţi vremea căci zilele sunt rele

Editorial scris de :by Preot Vasile Filat http://www.moldovacrestina.net

3 comentarii:

  1. Dar nu mai trăiesc eu, ci Cristos trăieşte în mine. Şi viaţa pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine" (Galateni 2:20).
    Dacă Cristos trăieşte în mine ,El Şi-a asumat responsabilitatea vieţii mele, nu mai trebuie să mă chinuie temerile şi întrebările, ci să mă las cu toată încrederea în voia lui Dumnezeu, acel Dumnezeu care ştie ceea ce face şi care se află deasupra tuturor lucrurilor, chiar dacă eu nu mai reuşesc să-L înţeleg. Şi noi nici nu trebuie să-L înţelegem pe Dumnezeu, ci ni se cere doar o încredere deplină în existenţa Lui şi o dragoste necondiţionată. Lucrul cel mai bun este că Dumnezeu ne ajută şi s-o facem, El sădeşte în noi încrederea pentru a putea crede în "Dumnezeul care este". Singurul lucru pe care trebuie să-l fac este să spun un "da" conştient şi sincer lui Dumnezeu.
    Inima este cea care-L simte pe Dumnezeu, nu raţiunea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ortodoxismul este adevarata pocainta. daca doriti sa va ierte Dumnezeu mergeti si voi si va impartasiti in fata lui dumnezeu intr-o biserica Ortodoxa la un preot .!! dumnezeu sa va binecuvinteze!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pace tie, anonim.
    Cred ca Isus nu era nici baptist, nici ortodox, nici penticostal, nici catolic.Importanta este relatia pe care o avem cu El.
    ISUS este singurul capabil sa ierte ORICE PACAT,de-aceea pacatele mele le marturisesc Domnului.
    O mica precizare...cred ca DUMNEZEU merita tot respectul de a-i scrie macar initiala cu majuscula...Fiti binecuvantat(a)

    RăspundețiȘtergere