Versetul zilei

9 martie 2011

Bucurie in necazuri

Soon Ok Lee a fost prizoniera in Coreea de Nord din 1987 pana in 1992. Ea a devenit crestina dupa ce a fugit in Coreea de Sud. Cand l-a primit pe Cristos, ea a marturisit ceea ce vazuse si auzise despre crestini in inchisoare.

Erau lucruri simple, ca, exemplu acelor crestini care cantau in timp ce erau dusi sa fie executati. La acea data, ea nu intelegea si credea ca sunt nebuni. N-avea voie sa comunice cu ceilalti prizonieri asa ca n-a avut niciodata ocazia sa vorbeasca cu vreunul dintre crestini. Soon isi aminteste ca ii auzea rostind des cuvantul „Amin".

„Cat timp am fost in inchisoare, n-am vazut nici un crestin care sa se lepede de credinta lui. NICI UNUL! Cand taceau, gardienii deveneau furiosi si incepeau sa-i bata. Pe atunci nu intelegeam de ce isi risca vietile, cand puteau foarte usor sa zica „Nu cred!" si sa faca ce le cereau ofiterii. Chiar i-am vazut pe multi cantand imnuri crestine, in timp ce erau batuti din ce in ce mai tare. Ofiterii ii numeau nebuni si ii duceau pe scaunul electric. Multi au murit in acest fel."

Simplul fapt ca acei oameni cantau, a ramas in memoria lui Soon Ok Lee. Poate tocmai acest cantec al sfintilor a plantat prima samanta in sufletul ei si a condus-o spre Cristos.

In lume sunt foarte multi oameni curiosi sa vada ce inseamna crestinismul adevarat si de multe ori, la fel ca spionii, ei observa vietile credinciosilor pentru a vedea diferenta. Ei trag cu urechea. Privesc. Isi iau notite in minte.De fiecare data cand crestinii trec prin necazuri, acesti observatori tacuti spera de multe ori sa vada cum cad credinciosii, pentru a se asigura pe ei insisi ca pana la urma „crestinii sunt ca noi toti ceilalti."

Totusi, cand intr-o situatie dificila crestinii zambesc, ceilalti sunt nedumeriti. Cand crestinii bat din palme in loc sa planga, ceilalti raman uimiti. Cand ucenicii lui Cristos canta in mijlocul durerii si al suferintei, ceilalti sunt atrasi in mod inexplicabil.

Daca treci chiar acum printr-o incercare, sa stii ca ai o ocazie uriasa sa fii o marturie pentru Cristos. Roaga-te ca exemplul tau plin de bucurie sa-i inspire si sa-i atraga pe altii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu