Versetul zilei

2 decembrie 2010

Ce înseamnă pentru tine Naşterea Domnului...?

De aceea Domnul însuşi vă va da un semn: Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naşte un fiu, şi-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi).
Isaia 7:14

    Cu toţi aşteptăm minunatele sărbători de Crăciun !
Încă din 01 decembrie se simte  mirosul sărbătorilor.Lumea intra într-o agitaţie parcă  fără  oprire ...magazine pline cu vitrine   frumos  pictate te îndeamnă să le calci pragul şi toate sunt pline de oferte care mai de care......şosele şi străzi aglomerate...pregătiri  intense...şi toate acestea în aşteptarea Crăciunului.

Dar care de fapt este adevarata însemnătate a CRĂCIUNULUI ?
  • mă întreb..câţi dintre noi...sunt pregătiţi să trăiască adevărata însemnătate a Crăciunului?
  • mă întreb...câţi dintre noi...ne pregătim cugetul,inima şi sufletul, pentru a-l primi pe Pruncul ISUS..şi CUM ne pregătim..?
  • care sunt pregătirile pe care le facem în inima noastră ,în biserica noastră,pentru venirea Marelui REGE şi Singurului REGE ?
   Astăzi tot mai multe biserici  fac "spectacole" în închinarea  lor...cu ocazia acestei  mari sărbatori. Deseori  uităm care este semnificaţia adevărată şi o transformăm în orice altceva.
  Este dureros..dar mulţi tratăm această sărbătoare mai îndată ca o sărbatoare în care cadourile sunt pe primul plan...hainele ..şi multe alte lucruri  care sunt fără valoare în ochii lui Dumnezeu.
Nu spun că este rău în a face un cadou drag celui de lângă tine...dar mai de preţ ar fi un cadou în ochii unui copil care nu a primit niciodată un cadou.....
Nu este rău să te reuneşti cu familia ta la masă....dar mai de preţ ar fi să  pregăteşti o masă  pentru cei care nu au avut parte de ani de zile să stea la o masă plină cu bunătăţi,şi asta de fapt ar trebuie să o facem oricând....nu numai în această perioadă ,pentru că este scris în Evanghelia după Matei cap.25 ....Drept răspuns, Împăratul le va zice: ,Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut.

  A trebuit să vină într-o iesle,ca cel mai sărac de pe pământ,născut în umilinţă,ca TU si EU să putem avea viaţă veşnică.Acest OM,ISUS HRISTOS,merită toată cinstea ,merită toată dragostea noastră, merită tot respectul nostru,merită ca viaţa noastră să o punem la dispozitia LUI.

         O seară binecuvântată !

2 comentarii: