Versetul zilei

19 martie 2016

Imigrantii au declansat iadul in Grecia!

Se stie ca, GRECIA este o tara destul de accesibila din punct de vedere financiar pentru a-ti petrece un concediu impreuna cu familia. Sincer anul acesta ma gandeam sa aleg ca destinatie un sejur de cateva zile, insa la ceea ce vad ca se intampla, cu siguranta ma orientez spre altceva.

Un bun prieten, reîntors recent din Atena (Grecia), m-a întrebat cu uimire: ”De ce nu apar la noi, în România, informații despre situația grecilor și a imigranților? De ce nu se spune nimic la programele de știri? Voi știți ce este la Atena? Iadul!” Mai întâi, eram ușor dezorientată de faptul că, din vreme în vreme, apare câte o știre despre vreo barcă cu arabi, eșuată la câte un mal egeean, apoi, mai apar știrile despre închiderea granițelor, dar, cu adevărat, dacă vrem să știm, citim presa străină, urmărim știri politice externe, urmărim filme despre dezastrul din Siria. Iată, însă, ce nu știm. Iată, ce trebuie să știm.
Relatarea de la fața locului arată așa: ”De câteva zile, de când Macedonia a închis granițele, toți imigranții, acum în total de peste 100.000, stau în Atena. 
Nu mai au loc în spațiile ce au fost destinate Olimpiadei din 2004, nici în corturile din parcuri, acum stau peste tot. Grecii, și așa săraci, au fost nevoiți să cheltuiască peste trei miliarde de euro. Europa a plătit Greciei doar 33 de milioane! Este un dezastru....
citeste continuarea AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu