Versetul zilei

27 august 2013

Fiţi treji şi vegheaţi!

In ultima vreme incepand cu emisiunile radio, emisiunile tv, mesajele in biserici, toate...toate ne vestesc  apropierea marelui eveniment,
"REVENIREA LUI HRISTOS"
Cu toti asteptam aceea zi mareata!
In casa vorbim tot mai mult despre acest eveniment, pregatesc copilul pentru acest lucru si ii explic, conform Scripturii. Ma bucur ca manifesta un interes atat de mare si zilnic imi pune tot mai multe intrebari.Este mic, nu stiu cat intelege de bine, dar vrea sa stie ordinea cronologica in care se vor desfasura acestea. Ieri la  pranz, in timp ce pregateam servirea masei, mi-a spus un lucru care m-a surprins, oarecum.
"Mami, sti ce cred eu...Cred ca nu voi implini 16 ani si vine rapirea" 
De unde intrebarea aceasta? Nimeni nu stie cand va fi, dar avem semnele care ne vestesc ca venirea LUI se apropie. Din ceea ce eu ii citeam si ceea ce vede si el ca se intampla!
Am citit  mai multe stiri despre  Egipt, Siria,Israel....Ori un copil la 11 ani incepe sa constientizeze acest lucru.
Ma intreb, oare noi adulti nu realizam?
Citisem o istorioara despre niste hoti care a planuit sa sparga o banca. Din cauza multimii de bodyguarzzi si camerelor de filmat era imposibil ca sa realizeze acest plan.Numai ca hotii si-au folosit la maxim creierul ca sa poata face acest lucru.Au platit un vanzator de ziare si l-au trimis sa-si faca publicitate in banca.Intrase vanzatorul ambulant si incepuse sa strige: "cumpara ziarul, stiri proaspete, cumparati cele mai  proaspete stiri..."
Imediat  bodyguarzzi au venit la el sa-l opreasca, spunandu-i ca nu si-a ales cel mai bun loc de reclama.Cu toate acestea el incepu sa strige mai tare, asa ca au venit si cei care supravegheau  camerele video.In acest timp hoti au profitat de acest incident si au atacat seifurile.

La fel procedeaza si diavolul.Ca sa isi puna planul in aplicare se foloseste de  orice mijloc, foloseste orice strategie ca sa ne distraga atentia, foloseste tot arsenalul pe care il are, se foloseste de anumite persoane care sa ne captiveze in vreun fel, iar mai apoi cand ochii nostri sunt indreptati spre "noul" care a aparut in preajma nostra, cand pierdem din ochi TINTA DIVINA, atunci se strecoara si ne infasoara atat de lesne, incat nici nu realizam si devenim captivii lui.
Captivi si inrobiti !
Apare dintr-o data o ravna deosebita pentru materialism, brusc apar alte interese, apar alte preocupari, si prinsi in mijlocul acestor lucruri, nici nu realizam cat de mult ne indepartam de Dumnezeu. De fapt si scopul diavolului este acelasi. Niciodata nu va veni diavolul la un crestin sa spuna: "nu mai merge la biserica". Nu, el nu vine asa, el este mult prea  siret. Dar va avea insa grija intotdeauna de un crestin sa il atraga si sa il departeze de biserica si de Dumnezeu prin alte metode.Metode mult mai "elegante". Ba ii ofera ceva extraordinar de necesar si de util, ba ii ofera ceva tentant in fata caruia nu poti rezista, dar prin toate acestea te departeaza de preocuparea principala, te deconecteaza de la sursa, de la sursa divina.
1 Petru 5:8
Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită.
"Da tarcoale"....asta inseamna ca in orice clipa e in jurul nostru si cauta prilejul de a patrunde in inima noastra.Daca nu veghem, riscul este ca nici macar sa nu-i sesizam intrarea in inima noastra.
Astazi traim vremurile din urma si toate aceste semne prezentate in cartea  2 Timotei 3 se implinesc sub ochii nostri. De-aceea cel mai bun sfat pe care il avem in acest verset, din 1 Petru este:
Fiţi treji şi vegheaţi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu