Versetul zilei

5 decembrie 2016

Daniel s-a hotarat....hotaraste-te si tu !

Daniel s-a hotarat sa nu se spurce cu bucatele alese ale imparatului sicu vinul pe care-l bea imparatul si arugat pe capetenia famenilor dregatori sa nu-l sileasca sa se spurce.
Daniel 1:9

Toata Scriptura are invataturi minunate si pentru fiecare situatie prin care trecem, Cuvantul Sau ne invata cum sa depasim momentul si sa trecem biruitori, ori asta imi confirma ca nici un om nu ar fi putut scrie o asa carte, decat daca era insuflata de Duhul Sfant, ori Biblia este o carte scrisa de oameni, dar insuflata de Duhul Sfant.
Cartea Daniel este o carte foarte frumoasa si plina de invatatura. In ciuda vremurilor pe care le traia Daniel si a regulilor impuse de imparat, Daniel a ramas ferm pe pozitia lui si hotarat sa nu incalce legamantul lui cu Dumnezeu. Stim ca in Babilon in timpul domniei lui Nebucadnetar era un mediu foarte pagan si printre tinerii adusi de imparat in Babilon s-a numarat si acesti tineri credinciosi cu niste principii integre. Interesant este ca niciunul din ei n-au incalcat principiile crestine de frica lui ”mama si a lui tata”. Parintii lor nu erau cu ei, ei erau niste adolescenti frumosi la chip, talentati si asta se observa din vers.4 din Daniel 1, dar cu toate aceste calitati pe care le aveau...ei au ramas credinciosi Dumnezeului despre care li s-a spus cand erau inca la parinti.
Daniel s-a hotarat...!

Astazi traim si noi o vreme in care suntem tare ”îmbiati” sa ne spurcam cu bucatele lumii acesteia si cand spun bucate nu ma refer la vin si mancare ci la tot ceea ce ofera lumea cu poftele ei. 
Nu stiu cati ne-am hotarat sa nu ne spurcam din ”bucatele lumii”, insa hotarat lucru este ca, fiind consumatori ai acestor bucate nu putem fi pe placul Domnului.
Atunci cand aratam Domnului vointa, nu inseamna ca noi avem si puterea. 
Puterea este la El, la noi trebuia sa fie vointa!
Niciodata n-am reusit in viata sa am biruinta prin puterile mele, ci intotdeauna am spus Domnului ca am vointa, dar n-am putere, de-aceea Il rog ca El sa ma ajute sa infaptuiesc.
Daca esti convins ca ”bucatele lumii” nu fac parte din ospatul Lui Dumnezeu...nu lua.
Daniel s-a hotarat, hotaraste-te si tu!
Dumnezeu va da putere fiecarui suflet care vrea sa-I ramana credincios.
”EL da tarie celui obosit si putere celui ce cade in lesin” Isaia 40:29

Vrei sa te pocaiesti de pacatele tale si ti-e teama ca n-ai sa poti sa duci aceasta juruinta in fata lui Dumnezeu? 
E adevarat...singur n-ai sa o poti duce la indeplinire, insa stiu pe Unul care iti poate veni in ajutor, 
este Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.
El a luat deja povara pacatelor tale, si-a dat viata la Golgota pentru tine, pentru mine si pentru toti cei care cred in El. De-aceea nu ezita, spune-i Lui neputinta ta si El iti va da puterea.
Marturiseste-i cat esti de slab si El te va intari prin Duhul lui cel Sfant
Daniel s-a hotarat....hotaraste-te si tu !

Un comentariu:

  1. Duhul Sfant, cand se atinge de inima cuiva, acela nu mai poate sa fie aspru. Acelui om ii pare rau de toate maruntisurile, ii pare rau si de unele maruntisuri despre care zici ca alea nu-s chiar pacate.

    Cand Duhul Sfant vrea sa ajute pe cineva, atunci devine in acest fel: daca el vrea sa duca o viata de pocainta, Duhul Sfant se lasa simtit pe masura pocaintei si a smereniei. Daca el a unit osteneala cu smerenia, atunci Duhul cel Sfant se lasa simtit si-l ajuta pe om sa ajunga acolo: eu dorm si inima mea privegheaza.

    "Gata este inima mea, Dumnezeule, gata este inima mea; cânta-voi şi voi lăuda întru inima mea.
    Deşteaptă-te slava mea! Deşteaptă-te psaltire şi alăută! Deştepta-mă-voi dimineaţa.
    Lăuda-Te-voi între popoare, Doamne, cânta-voi ţie între neamuri,
    Că mai mare decât cerurile este mila Ta şi până la nori adevărul Tău."
    (Psalmul 107)

    "Gata este inima mea, Dumnezeule, gata este inima mea! Cânta-voi şi voi lăuda slava Ta."
    (Pslmul 56:10)

    RăspundețiȘtergere