Versetul zilei

28 iulie 2016

Conversatie..!


-Ce faci, Doamne?
-Veghez, Mă uit și văd cum voi nu mai vegheați.
Mă uit și văd cum te-ai trezit grăbit de dimineață și Mi-ai repezit o rugăciune scurtă, în care mai mult decât mulțumire, Mi-ai cerut protecție, mai mult decât credință Mi-ai cerut binecuvântare. ..Mă uit cum prin mintea ta trec mii și mii de gânduri necurate și tot mai rar cugeți la Cuvantul Meu!
Mă uit și văd cât de mult timp petreci cu telefonul sau tableta și cât de puțin timp citești Scriptura. Începi și sfârșești ziua alergând, alergând după nimicuri, după bani mai mulți, după condiții mai bune, după un trai mai bun, nicidecum nu alergi în a-Mi împlini Voia!
Îmi zici că Mă iubești, și o faci într-adevăr, dar Mă iubești doar când te inundă binecuvântarea și belșugul, in rest te cerți cu Mine : "Doamne, de ce"?!
De ce? Pentru că trebuie să te trec prin deșert, prin pustie și prin greu ca să pot sta de vorbă cu tine, ca să -ți tai aripile mândriei , ca să poți ajunge Aici la Mine! Dar tu, dar tu te mânii, te superi, și cauți acuzatul in loc să cauți soluții. ...
Te iert, te smeresc iar apoi te ridic iarăși cu iubire. Mă îngrijesc de rănile tale și cu cei care te-au lovit Mă judec Eu. Dar cum încep să ți se vindece rănile, iar te ridici, iar te murdărești, iar preferi șanțul cu mizerii în loc de Cărarea Pocăinței. ...ce să -ți mai fac, copile? Unde să te duc și cum să te fac să înțelegi că te iubesc cu o iubire veșnică? Că Mi-am dat Fiul pentru tine și că te-am creat pentru Slava eternă nu pentru Momentul păcatului! ?
Știu că ți -e greu să mergi înainte, stiu că ți -e greu să te păstrezi curat, dar de aceea ți L-am trimis pe Mângâietorul, ca să te îndrume, mângâie și călăuzească. Dar poate sta o flacără de foc într-un ocean de gheață? O Apă curată într -un vas murdar? Ești sleit de puteri pentru că nu te hrănești cu hrană Cerească, ești gol pentru că nu te adapi la Izvor...și ești deznădăjduit pentru că nu vorbești cu Mine...
Te aștept, te iubesc, te păzesc, te iert, dar nu uita că într -o zi răbdarea Mea se va sfârși...

                                cu dragoste, al tau Tata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu