Versetul zilei

2 decembrie 2015

Hrana ta zilnica!

2 DECEMBRIE
1Corinteni 11.2-16

Puţine porţiuni din Biblie au făcut obiectul atâtor contestaţii, ca învăţăturile acestor capitole (v. 16). De ce oare apostolul - sau mai degrabă Duhul Sfânt - se ocupă de lucruri în aparenţă mărunte, cum ar fi faptul ca o femeie să poarte părul lung sau ca ea să se acopere în anumite situaţii? Trebuie mai întâi să ne amintim că, pe de o parte, creştinismul nostru nu constă din câteva acţiuni remarcabile împlinite din când în când, ci dintr-un ansamblu de detalii care ţes viaţa noastră zi de zi (Luca 16.10), iar pe de altă parte, că Dumnezeu este suveran şi că n-a ţinut să ne dea motivul pentru tot ce ne cere prin Cuvânt. A asculta fară a comenta este singura ascultare autentică. Astfel, aceste instrucţiuni sunt un fel de test pentru fiecare femeie sau tânără creştină. Este ca şi cum Domnul le-ar întreba: Faci tu aceasta pentru Mine? Ai tu pe inimă să arăţi, prin acest semn exterior, dependenţa şi supunerea ta, sau faci să treacă pe primul loc cerinţele modei ori ale comodităţii?
De asemenea, să nu uităm acest fapt solemn, că lumea nevăzută a îngerilor observă în ce fel răspund cei credincioşi gândului lui Dumnezeu (v. 10). Ce privelişte le oferim noi?

Trebuie sa recunoastem ca la acest capitol....nu oferim privelistea cea dorita de Domnul, si pe acest subiect ar fi multe de spus.
 Si-atunci ce-i de facut? 
Daca acest lucru aparent marunt va fi o piatra grea la cantar inaintea Domnului?
Vorbim de ASCULTAREA de Domnul....
Doamne lumineaza-ne pe fiecare sa FACEM ceea ce trebuie sa facem!

Un comentariu:

  1. Am luat "Hrana zilnică" pentru 2 Decembrie, de pe blogul tău. Va apărea ceva mai târziu, pentru ca cei întârziați care nu vor reuși s-o găsească (la prima oră) la tine ... s-o afle pe http://armoniamagazineusa.com, constaând că "Mai există o șansă".

    Vorbele simple, clare și la obiect au adus o bună lumină și am văzut ce altădată poate mai văzusem. A fost o porție de hrană... hrănitoare. Mulțumim.

    RăspundețiȘtergere