Versetul zilei

3 iunie 2015

Cereri dupa Voia Sa!

Zilele trecute am postat marturia tinerei din  Zalau. Pe mine m-a marcat foarte mult si am inteles ca, daca esti sincer cu Dumnezeu si daca dorinta ta este dintr-o  inima curata, DUMNEZEU ASCULTA si RASPUNDE, de fapt este cel mai important lucru.
Desi trecusem  cu cititul, peste rugaciunea lui Iaebet din cartea Cronicilor, m-am intors inapoi la ea si am recitit-o. Asezarea ei in aceasta carte a Cronicilor, te faci sa mergi tare grabit peste paginile de la inceputul cartii, deoarece inca din primul capitol al cartii 1 Cronici, este doar o insiruire de nume, de ajungi sa te plictisesti citind. Este descrisa spita neamurilor de la Adam incoace. Insa in capitolul 4, autorul iese cumva din ritmul descrierii si ne spune ceva mai mult despe acest tanar, Iaebet. Cu siguranta mai erau si altii despre care s-ar fi putut scrie ceva mai mult decat "numele" lor, dar cu toate acestea, doar despre Iaebet avem scris.
M-am intrebat oare ce avea diferit Iaebet de fratii sai....?
Singurul lucru pe care pe care l-a facut Iaebet, diferit de fratii sai, a fost rugaciunea.
O rugaciune indrazneata as zice eu, insa Iaebet a stiut Cui i-o adreseaza. A stiut cine este  Dumnezeu, a cunoscut puterea Sa, de-aceea Iaebet a facut asemenea rugaciune.
„Dacă mă vei binecuvînta şi-mi vei întinde hotarele, dacă mîna Ta va fi cu mine, şi dacă mă vei feri de nenorocire, aşa încît să nu fiu în suferinţă!…” Şi Dumnezeu i-a dat ce ceruse.”
De cate ori oare am facut si noi rugaciuni ca Iaebet? 
Astazi auzim, ba mai mult, chiar noi  facem de-atatea ori, doar rugaciuni de cereri inaintea Domnului: "Doamne da-mi, Doamne fa-mi" si daca ne uitam, la prima vedere si rugaciunea lui Iaebet pare tot o rugaciune de cerere,
"daca ma vei binecuvanta..., daca mana Ta va fi cu mine...,daca ma vei feri...."
Am putea spune ca, ba chiar ii  pune conditii.."daca".
Dar oare ce ii cerea Iaebet...?
Sunt convinsa ca cererea lui Iaebet era pe placul Domnului, deoarece Cuvantul spune ..."Şi Dumnezeu i-a dat ce ceruse"
De fapt acesta este secretul rugaciunilor..."cereri dupa voia Sa"
Vrem ca Dumnezeu sa ne raspunda...? E vremea ca sa renuntam la acele rugaciuni formale pe care le aducem inaintea Domnului, rugaciuni de rutina, rugaciuni in graba in care cerem si iar cerem.
Cerem...de toate, dar putini cerem sa se faca Voia sa in toate. Poate ca ne cuprinde frica sa cerem acest lucru pentru ca Voia Lui s-ar putea sa nu fie pe placul nostru, dar cu siguranta e spre binele nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu