Versetul zilei

15 februarie 2014

Am ales sa slujim unui Dumnezeu maret!

E februarie...luna de iarna, luna moarta in toate domeniile de activitate, de vina este si mizeria din guvern, balacareala in care se scalda guvernantii nostri, de vina este si criza economica la nivel national si chiar mondial., de vina sunt toate, si toate adunate la un loc...inseamna multe probleme care se rasfrang asupra bietului om de rand, numai ca aceasta lipsa de activitate si aceste probleme au repercusiuni si asupra buzunarului  nostru din pacate, insa daca tot nu am activitate la munca, de doua zile m-am apucat sa citesc cartea lui Daniel.
Draga imi este aceasta carte, asa cum imi este draga si cartea lui Iov, dar sa ramanem la Daniel.
Oridecate ori o citesc  ma simt atat de mica si atat de rusinata inaintea lui Dumnezeu in comparatie cu acesti oameni viteji care au aratat o credinta extraordinara.
Citind  acest verset astazi, Daniel 3:17-18
"Iată, Dumnezeul nostru căruia Îi slujim poate să ne scoată din cuptorul aprins, şi ne va scoate din mâna ta, împărate. Şi chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălţat!", mi-am pus urmatoarea intrebare,
"ce as fi facut eu in locul lor...?" 
Cand  crainicul pus de Nebucadnetar a anuntat ce trebuie sa faca poporul la auzirea trambitei si a celorlate instrumente, adica sa se inchine chipului din aur facut de Nebucadnetar, el a anuntat si pedeapsa care ii asteapta pe cei care nu vor face acest lucru, ori in acest caz Daniel si prietenii lui au stiut ce ii asteapta daca nu se vor inchina. Si asa cum se intampla si azi cu asa-zisi  "prieteni binevoitori", iata- i pe acesti oameni care s-au hotarat sa ii "toarne" la imparat. Si cum nici unui "sef " nu ii place sa nu i se indeplineasca cerinta, tot asa si lui Nebucadnetar nu I-a placut fapta lor, asa ca i-a chemat la el si le-a repetat dorinta, dar in acelasi timp le-a spus si pedeapsa care ii asteapta.
Vers. 15 "Acum fiţi gata, şi în clipa când veţi auzi sunetul trâmbiţei, cavalului, chitarei, lăutei, psaltirei, cimpoiului şi a tot felul de instrumente, să vă aruncaţi cu faţa la pământ şi să vă închinaţi chipului pe care l-am făcut; dacă nu vă veţi închina lui, veţi fi aruncaţi îndată în mijlocul unui cuptor aprins! Şi care este Dumnezeul acela care vă va scoate din mâna mea?”
 Sa stii ca te asteapta chiar moartea, si totusi sa alegi sa nu te inchini!
Doamne, ce as fi facut eu in locul lor???
Sadrac, Mesac si Abed-Nego au ales sa se increada in Domnul!
"Iată, Dumnezeul nostru căruia Îi slujim poate să ne scoată din cuptorul aprins, şi ne va scoate din mâna ta, împărate. Şi chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălţat!"
 Cat de hotarati au fost !!!!

Azi am primit o veste nu chiar imbucuratoare si bineinteles ca  in urma acestei vesti a venit peste mine cel rau cu un duh de ingrijorare. Mi-am amintit de acesti tineri si de Daniel, mi-am amintit ce mare a fost credinta lor, si m-am simtit incurajata. Nu intamplator am inceput de ieri sa recitesc cartea Daniel, cred ca a vrut Dumnezeu sa ma pregateasca pentru ceea ce avea sa se intample azi. Dar in toate incercarile vin si spun, 
"SLAVIT SA FIE DOMNUL".
Stiu ca nici un fir de par nu cade fara stirea Lui, de-aceea sunt increzatoare ca si problemea mea si problema ta este in mana LUI.
„Binecuvântat să fie Numele lui Dumnezeu, din veşnicie în veşnicie! A Lui este înţelepciunea şi puterea. El schimbă vremurile şi împrejurările; El răstoarnă şi pune pe împăraţi; El dă înţelepciune înţelepţilor şi pricepere, celor pricepuţi!
Cred ca de multe ori nu constientizam ce poate Dumnezeu sa faca.
Sa ne amintim versetul din  Iosua 10:13
"Şi soarele s-a oprit, şi luna şi-a întrerupt mersul, până ce poporul şi-a răzbunat pe vrăjmaşii lui. Lucrul acesta nu este scris oare în Cartea Dreptului? Soarele s-a oprit în mijlocul cerului şi nu s-a grăbit să apună, aproape o zi întreagă", sa ne amintim versetul din Iov 9:7,
"Porunceşte soarelui, şi soarele nu mai răsare; şi ţine stelele sub pecetea Lui"
Sa ne amintim cuvintele spuse de prorocul Ioel,  2:10
"Înaintea lor se cutremură pământul, se zguduie cerurile, soarele şi luna se întunecă, şi stelele îşi pierd lumina" 
O cat de multe si cat de mari sunt minunile lui Dumnezeu!
La Cuvantul Sau marea s-a despartit in doua, stanca s-a despicat si a dat apa, furtuna si valurile s-au oprit. Toate ii supuse ! Cui Ii sunt supuse? Tatalui nostru care este in ceruri, Dumnezeului caruia i-am jurat credinta!
Dumnezeul nostru face lucruri mari şi nepătrunse, minuni fără număr, de-aceea noi am ales sa-L slujim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu