Versetul zilei

15 noiembrie 2013

Si in promisiuni si in cerinte, Isus este acelasi !

Mi-a placut tare mult un verset care s-a citit la adunare aseara.
Isus Hristos este acelaşi ieri şi azi şi în veci!
Acest verset mi-a adus aminte de vremea copilariei mele. In aceea vreme aparusera tablourile  cu versete crestine  si tin minte ca mama cumparase un tablou pe care era scris chiar acest verset. Dar  pentru ca este un verset cu asa mare importanta se mai gaseste scris pe frontispiciul multor biserci.
Este suficient sa citim acest verset si el ne va aminti ca tot ceea ce a promis Dumnezeu ne va face, pentru ca El intotdeauna s-a tinut de cuvant.
Asa cum fiecare legamant pe care L-a incheiat cu cei din vechime L-a si infaptuit, tot asa si ceea ce a promis fata de noi este valabil si azi, pentru ca Acelasi Isus a fost si ieri, si este si astazi la fel.
In  cartea Isaia 41:10 sta scris:
Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.”
Daca luam doar  aceste cuvinte pe care le gasim in atatea versete nu te teme, căci Eu sunt cu tine, este suficient ca sa scapam de frica, de ingrijorare, de tot ceea ce ne apasa zilnic.
Isus este Acelasi, El nu s-a schimbat cu nimic!
Veneam spre birou, aveam in fata un soare excelent pentru o vreme de noiembrie. In fiecare dimineata, in drum spre birou o sun pe mama, este un obicei format de ani de zile, astazi insa am vorbit cu TATAL meu, cu DUMNEZEU.Nu puteam sa nu tresalt de bucurie cand vad zi de zi cata indurare are fata de noi, cata dragoste chiar daca nu meritam absolut nimic. Poate dumneavoastra meritati mai mult, eu insa recunosc ca nu merit nimic din toate acestea.Am multumit pentru soarele stralucitor care ma incalzeste si pe care-l pot admira in fiecare zi, pentru duhul de viata care mi l-a dat, pentru faptul ca sunt sanatoasa, sunt creata dupa chipul Sau, am maini, am ochi, am picioare, am familie, am sot, am copii, am servici, am mai mult decat imi trebuie, si toate astea doar datorita faptului ca ma iubeste.
Doamne, ce minunat este !
Indurarea si credinciosia LUI este aceeasi in fiecare dimineata, dragostea LUI nu s-a diminuat cu absolut nimic, puterea LUI a ramas la fel, pentru ca El este si astazi la fel ca ieri.
Dar trebuie sa stim un lucru, daca Dumnezeu este la fel si nu se schimba in promisiuni, nu se schimba nici in cerinte, pentru ca El este acelasi ieri, azi si in veci.
Noi avem o perceptie gresita despre Dumnezeu. Ne gandim ca si El se conformeaza vremurilor in care traim, asemeni noua. Ceea ce batranii nostri ne spuneau ca este pacat, noi astazi l-am cosmetizat.Intalnesc oameni care imi spun, "las nu mai fi asa, ca si Dumnezeu a mai evoluat, stie in ce secol traim...". 
Oare...?
Sa-si fi schimbat El oare cerintele? 
Mai jos am subliniat cateva cerinte ale lui Dumnezeu pe care  le-am gasit in Scriptura:
Leviticul 19:11
Să nu furaţi şi să nu minţiţi, nici să nu vă înşelaţi unii pe alţii.
Efeseni 5:3
Curvia sau orice alt fel de necurăţie, sau lăcomia de avere nici să nu fie pomenite între voi, aşa cum se cuvine unor sfinţi.
1 Ioan 2:15
Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în el.
 Apocalipsa 22:15
Afară sunt câinii, vrăjitorii, curvarii, ucigaşii, închinătorii la idoli şi oricine iubeşte minciuna şi trăieşte în minciună!
Proverbe 3:32
Căci Domnul urăşte pe oamenii stricaţi, dar este prieten cu cei fără prihană.
Isaia 13:11
Voi pedepsi – zice Domnul – lumea pentru răutatea ei, şi pe cei răi, pentru nelegiuirile lor; voi face să înceteze mândria celor trufaşi şi voi doborî semeţia celor asupritori.
Si cred ca daca mergem in Galateni 5 avem toate faptele care sunt urate inaintea lui Dumnezeu
Şi faptele firii pământeşti sunt cunoscute şi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea, închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partide, pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările şi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.
Iar apostolul Petru in epistola sa din 1 Petru 1:15 incheie prin acest verset,
Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfânt, fiţi şi voi sfinţi în toată purtarea voastră.
Sa fi coborat oare stacheta sfinteniei?
Oare Dumnezeu  si-a schimbat cerintele? Credem noi oare ca face azi un compromis in aceste privinte, doar asa de dragul nostru...?
ESTE ACELASI IERI, AZI SI IN VECI!
Are aceleasi dorinte de la noi si in modul de slujire.
Iosua 24:14
Acum, temeţi-vă de Domnul şi slujiţi-I cu scumpătate şi credincioşie. Depărtaţi dumnezeii cărora le-au slujit părinţii voştri dincolo de Râu şi în Egipt şi slujiţi Domnului.
Cat priveste planul lui Dumnezeu  cu privire la viitor si la ceea ce a hotarat, El nu se va schimba cu nimic.Totul se va derula asa cum a promis. Isus va reveni!
Evrei 10:37
„Încă puţină, foarte puţină vreme”, şi „Cel ce vine va veni şi nu va zăbovi.
Solomon spune in Eclesiastul 12:14
Căci Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, şi judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău.
Iar in 2 Corinteni 5:10
Căci toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut când trăia în trup.
 
Oare credem noi ca Dumnezeu isi schimba hotararile? Nicidecum !
Asa cum isi tine promisiunile fata de noi, tot asa doreste ca si poruncile Sale sa fie pazite cu sfintenie, pentru ca ISUS ESTE ACELASI, IERI AZI SI IN VECI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu