Versetul zilei

12 septembrie 2013

Hrana ta zilnica !

12 Septembrie
1 Cronici 22.1-19
Casa la care s-a gândit David şi pe care Solomon a construit-o este o imagine a viitorului loc de poposire a lui Dumnezeu în mijlocul lui Israel. Totuşi, multe dintre detaliile referitoare la pregătirea şi construirea ei ne vor ajuta să înţelegem mai bine, prin comparaţie, marile adevăruri ale Noului Testament cu privire la Biserică. În acelaşi fel în care aria lui Ornan (unde se oferea sacrificiul) va constitui terenul casei, lucrarea lui Hristos la cruce va fi fundamentul Bisericii.
Acelaşi adevăr ar apărea sub o altă formă, dacă i-am considera pe David şi pe Solomon împreună, ca un singur prefigurator al Domnului Isus. David ne vorbeşte despre un Hristos suferind şi respins; el a pregătit - în necazul lui (v.14) - tot ce era necesar pentru construirea casei lui Dumnezeu. Solomon îl reprezintă pe Hristos glorificat, construindu-Şi Adunarea şi fiind gata să apară împreună cu ea ca să domnească peste întregul univers. Materialele, în special „pietrele vii", care sunt credincioşii, n-au putut fi puse împreună fără suferinţele şi moartea Domnului Isus.
 Dar înălţarea Lui a fost necesară pentru ca Biserica să poată fi construită. Această construcţie nu este încheiată în prezent. Poate că nu-i mai lipseşte decât o singură piatră. Vei fi tu această piatră?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu