Versetul zilei

29 iunie 2013

Cerem mila si indurare !

Nu demult am terminat de citit cartea Maleahi. O carte plina de prorocii, care este scrisa de Maleahi, un proroc si un mesager al  Domnului, insasi numele Maleahi inseamna, "mesagerul meu".
Maleahi, omul care nu admite compromisul si ramane credincios Domnului, omul care nu ezita sa  vorbeasca clar si raspicat, fara teama, impotriva  poporului Israel care a incalcat legamantul.
Maleahi dovedeste astfel credinciosia  si devotamentul sau fata de Dumnezeu.
Poporul trecea din nou printr-o perioada de declin spiritual, si-au pierdut din nou speranta si au inceput la fel sa carteasca si sa se razvrateasca impotriva lui Dumnezeu, asemeni cum facem si noi in zilele noastre. De orice necaz, orice suferinta, orice neajuns ...toate i le punem in "carca " Domnului, ca si cum ...EL este vinovatul, nu noi.....
Maleahi avertizeaza  poporul de pedeapsa care ii astepta, daca nu se vor intoarce la Dumnezeu. 
Astazi cuvintele lui sunt valabile si pentru noi. Astazi si noua ne vorbeste Domnul  prin prorocii pe care Dumnezeu i-a lasat in mijlocul nostru. Dar cine oare vrea sa ia aminte...? Cine isi mai face timp sa asculte?
Dumnezeu vrea sa le ierte pacatele lor, vrea sa se indure de ei daca se pocaiesc, de-aceea le vorbeste prin proroc.
La fel cum cei din vechime  aveau  nevoie de iertare, la fel avem si noi, pentru ca problemele sunt aceleasi, si atunci ca si acum.
Dumnezeu vrea sa ierte....si atunci...dar si-acum.
Puterea LUI este aceeasi...si atunci ...dar si-acum.
Oare chiar nu mai avem credinta in El? Oare chiar nu stim  ca  EL Este, Cel care poate sa ne ridice...si tot EL are puterea sa ne coboare.
ISUS este Acelasi, ieri, azi si in veci !
Dar pentru asta trebuie sa venim si sa mijlocim noi.
Doar prin rugaciune vom capata indurare si mila de la Dumnezeu, pentru ca pacatele poporului au ajuns la apogeu...... doar mila si indurarea Lui ne mai poate salva.
Maleahi 1:9
Şi acum, vă rog, rugaţi-vă lui Dumnezeu să aibă milă de noi!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu