Versetul zilei

9 noiembrie 2012

Oameni diferiti cu nevoi diferite !

Aseara mesajul din adunare a fost din pilda Samariteanului. Sincer vroiam sa scriu cateva ganduri, desi imi este destul de greu sa ma limitez doar la cateva...pentru ca intreg mesajul al ambilor frati a fost deosebit.
Dar inainte de a deschide blogul sa scriu, am deschis o carte sa citesc ceva....Uimitor este ca acelasi mesaj am primit din partea lui Dumnezeu, lectia milei.
Citeam despre un copilas care isi dorea cu ardoare un catel. Gasise un anunt, ca cineva are de vanzare catelusi. S-a indreptat intr-acolo, desi slabe ii erau sperantele ca va putea cumpara unul, deorece nu avea decat ceva maruntis. A sunat la usa, un barbat ii deschise si il conduse sa ii arate catelusi. Insa inainte, a intrebat pretul, iar stapanul a raspuns: "25 de dolari". Baiatul coplesit i-a spus ca nu are decat 2 dolari si 50 de centi, dar ar dori macar sa ii vada.

Privind la ei, a vazut un catelus care era schiop. S-a apropiat de el, l-a mangaiat si i-a spus stapanului:
"pot sa il cumpar pe acesta si va platesc in rate?"
Mirat, s-a uitat la el dupa care ii raspunse: "dar acest caine va schiopata toata viata"...!!!
"Nu-i nimic...tocmai de-aceea are nevoie de multa dragoste", dupa care copilul a ridicat pantalonul si i-a aratat stapanului proteza pe care o avea la picior......

Uneori privim doar din prisma lucrurilor pamantesti.Suntem tentati sa facem doar alegeri comode in viata, alegeri in care sa nu investim prea mult, sa nu cheltuim prea mult, sa nu jertfim prea mult.Cautam doar interesul nostru fara insa a tine seama ca Dumnezeu ne cere uneori sa facem unele alegeri in care trebuie sa ne lasam pe noi, pentru binele celor din jur. Mi-a placut una din ideile fr. Adrian Tunea tare mult. Am vrea sa ajutam pe cineva, dar ne oprim din cauza religiei...nu ne da voie religia...!...si mare dreptate a avut....
Domnul Isus atunci cand a facut vindecarea acelui om bolnav de dropica nu a tinut cont de lege, nu a tinut cont ca e Sabat...ci pur si simplu a ajutat .Drept este ca a fost judecat de farisei, dar EL nu a tinut cont ci efectiv a pus dragostea mai presus de lege.
Religia fara Dumnezeu si legalismul fara dragoste sunt inutile !
Un ajutor dat care nu ne-a costat nimic....acela nu poate fi numit "milostenie" !
Personal trec printr-o situatie in care Dumnezeu mi-a dat sansa sa pot fi de folos cuiva. Privita din prisma lumii...multi imi spun....ce m-a apucat sa imi complic viata...? Privita  din perspectiva oamenilor cu frica de Dumnezeu.....am primit incurajari...." ai dat dovada de un curaj fantastic si ai pus mai presus voia lui Dumnezeu decat confortul tau"......si asta mi-a dat curaj si mai mult.
Ma bucur ca mi s-a dat aceasta sansa sa pot face un bine, fara sa tin cont ca religia nu imi da voie, fara sa ma gandesc ca nu eu sunt datoare sa o fac....ca pot face si altii, de ce tocmai eu..?
...ci pur si simplu sa ofer un ajutor acolo unde este nevoie fara sa am nici un fel de  prejudecati.
E momentul in care trebuie sa invatam sa apreciem mai mult oamenii decat lucrurile pamantesti. 
"Ferice de cei milostivi, caci ei vor avea parte de mila !"
Matei 5:7

2 comentarii:


  1. Monna asa cum ti-am mai scris si in alte mesaje,iti scriu inca odata si acuma:NUMAI CURAJOSI INVING;sincer iti doresc binecuvantarea si milostenia sufletului tau in tot ce faci tu.Niciodata nu vom putea multumi pe toata lumea. Tu fa totul cu dragoste ca pentru Domnul Dumnezeu si mergi inainte.Satisfactia interioara din inima ta va fi mangaiere in momentele grele ale vieti. Multi vorbesc doar din invidie si rautate,tu insa asculta doar de cea ce iti sopteste inima ta,cugetul tau in teama de Dumnezeu si mergi cu avant inainte.iti doresc multa,multa fericire si CURAJ

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc tare mult de incurajari!!!
    Asa este...cugetul nostru trebuie sa fie curat si multumit de tot ceea ce facem si sunt convinsa ca si Dumnezeu ne va binecuvanta.
    Trebuie sa cautam, ca prin tot ceea ce face sa fie multumit Dumnezeu de noi !!!!

    RăspundețiȘtergere