Versetul zilei

9 noiembrie 2012

Hrana ta zilnica !

9 Noiembrie Deuteronom 27.1-19Scrisă «foarte lămurit» pe bucăţi mari de piatră văruite cu var (v. 2), strălucind de albeaţă, legea va fi pusă în evidenţă pe un munte, ca mărturie pentru întreg Israelul. Nimeni nu va putea pretinde că nu o cunoaşte. Noi, care avem în mâinile noastre Biblia în întregime, suntem şi mai responsabili.
Acest monument în cinstea legii ne face să ne gândim la măreţul Psalm 119 care dezvăluie în cele 176 de versete ale sale minunile Cuvântului lui Dumnezeu şi ce este el pentru credinciosul adevărat. Iar acest psalm se deschide proclamând binecuvântarea celor „care umblă în legea Domnului". „Vei pune binecuvântarea pe Muntele Garizim, şi blestemul pe Muntele Ebal" fusese ordonat (cap. 11.29).
 Nu auzim seminţiile rostind binecuvântarea. într-adevăr, poporul este „sub lege" şi „toţi cei care sunt din faptele legii sunt sub blestem" (Galateni 3.10).
Blestemat ... blestemat ... blestemat ... este sentinţa pe care Israel va trebui să o audă de douăsprezece ori (v. 15-26). însă acelaşi pasaj din Galateni anunţă că „Hristos ne-a răscumpărat din blestemul legii", luându-1 asupra Lui (Galateni 3.13).
 De atunci nu mai suntem sub lege, ci sub har (Romani 6.14).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu