Versetul zilei

11 noiembrie 2012

Hrana zilei tale!

11 Noiembrie Deuteronom 28.15-32
Începând de aici şi până la sfârşitul acestui lung capitol, Domnul enumera toate blestemele care-1 pândesc pe Israel dacă nu ascultă. Vai! Scriptura, ca şi istoria acestui popor, confirmă că, în adevăr, au auzul greoi, sunt „tari" de urechi" (Isaia 6.10) şi că, drept urmare, s-au abătut asupra lor toate aceste încercări. Cât despre noi, care suntem sub har, responsabilitatea noastră este şi mai mare, de aceea ni se spune: „Luaţi seama să nu II respingeţi pe Cel care vorbeşte!" (Evrei 12.25). Noi nu respingem numai cuvintele, ci şi Persoana care le-a rostit.
Astfel, dacă rămânem surzi la glasul bunului Său Cuvânt, El Se vede nevoit să folosească un limbaj cu mult mai dureros şi mai sever, cel al necazurilor. Cât timp persistăm pe calea voinţei noastre proprii, vom întâmpina în mod inevitabil voia Domnului împotriva noastră. Să învăţăm să o discernem dincolo de instrumentele disciplinării Sale.
Şi să ne ajute Domnul sa nu trebuiască să trecem prin experienţe grele înainte de a înţelege că nu putem fi fericiţi departe de El!
Fiul din parabolă ne învaţă această lecţie fără ca noi să mai fim nevoiţi, pentru a o înţelege, să-1 urmăm într-o „ţară îndepărtată" (Luca 15).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu