Versetul zilei

24 septembrie 2012

Tepusul lui Pavel !

In urma cu ceva timp discutam cu o persoana, care era atat de dezamagita si se intreba , oare Dumnezeu  a uitat de el? Parasit de cei dragi, cu un tepus in trup si fara raspuns la rugaciuni...se intreaba de ce..?
Ca el, poate mai sunt multi.Ne rugam de mult timp poate pentru boala care ne face viata dureroasa, sau  nu neaparat dureroasa....poate incomoda din punct de vedere fizic, si totusi nu primim nici un raspuns.
"Si ca sa nu ma umflu de mandrie,din pricina stralucirii acestor descoperirii, mi-a fost pus un tepus in carne, un sol al satanei, ca sa ma palmuiasca, si sa ma impiedice sa ma ingamf"
2 Corinteni 12:7...iar in vers 8 continua ap. Pavel si spune:
"De trei ori am rugat pe Domnul sa mi-l ia"
Ori este suficient ...numai de trei ori...? 
Da ! Pentru ca Pavel a inteles si a acceptat voia lui Dumnezeu in viata lui.
A inteles ca se poate trai si cu un tepus in carne, daca prin asta se vede slava lui Dumnezeu.
Orice tepus ai avea, este din partea lui Dumnezeu si este un semn ca te iubeste !!!
Pavel a recunoscut ca ar fi putut sa se umfle de mandrie, si din aceasta cauza i-a fost dat. Deci...tot pentru ca Dumnezeu l-a iubit si nu a vrut ca "marele Pavel"  sa ajunga sa cada in extrema cealalta si sa pacatuiasca. Sa nu uitam ca Pavel a fost unul din cei care facea atatea vindecari si eliberari prin Duhul Sfant. Se ruga pentru altii, si  totusi...pentru el nu putea face nimic.....
De fapt tepusul care ne este dat uneori, este apararea de noi insine, in fata "eului " nostru. Ne ajuta sa traim smeriti si totusi in aceste slabiciuni Dumnezeu ne foloseste.Atunci cand intelegem voia LUI, devenim ascultatori  si acceptam in viata noastra chiar si acest  tepus.
Asta a facut Pavel !
 Nu intotdeauna voia Lui se armonizeaza cu dorintele noastre si chiar daca uneori este dureros...trebuie sa acceptam, pentru ca toate sunt spre binele nostru.
Prezenta unui tepus este prezenta dragostei lui Dumnezeu si dovada slavei Sale.
"Harul meu iti este indeajuns, caci puterea Mea in slabiciune este facuta desavarsita..."vers.9
Tepusul din carne nu l-a impiedicat sa-si  continue slujirea si Pavel a slujit cu toata dragostea pe Dumnezeu.
Pavel omul lui Dumnezeu- si tepusul, sol al satanei. Este oare posibil...?
Da ! Sa ne amintim de Iov, incercarea a fost ingaduita de Dumnezeu dar puterea satanei a fost limitata.
La fel si in viata noastra, trecem prin diferite incercari care sunt ingaduite de Dumnezeu, dar numai El  hotaraste dimensiunea incercarilor. De-aceea si in incercari, si cu tepus  si fara, trebuie sa stim ca Dumnezeu ne iubeste si in orice imprejurare doar pe El trebuie sa il slujim.
Doamne ajuta-ne sa invatam sa acceptam chiar si tepusul pe care il avem...sau il vom avea.
Fiti binecuvantati !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu