Versetul zilei

25 iulie 2012

Rugaciuni fara raspuns !

  Ieri vroiam sa continui acest subiect care pe mine  ma preocupa tare mult...RUGACIUNEA, dar se pare ca nu am reusit. Ma preocupa in mod special, si asta datorita faptului ca am vazut, ca doar prin rugaciune viata mea de credinta poate fi in  crestere.
   Daca in urma cu cateva zile spuneam, de ce uneori ni se pare ca  nu primim raspuns la rugaciune, astazi as vrea sa continui cu cateva din motivele pentru care raspunsul la rugaciune intarzie si este blocat.
  In primul rand trebuie sa cautam daca nu cumva in cererile noastre, cautam gloria lui Dumnezeu sau gloria noastra ?
Indiferent cat de nobila e cauza ...daca vrem doar gloria noastra....raspunsul este categoric NU , pentru ca Dumnezeu cunoaste gandurile cele mai ascunse. Poate ca cererea noastra nu este gresita, poate e si timpul potrivit.....dar oare viata mea nu cumva este o problema si aceasta impiedica raspunsul lui Dumnezeu ?
  Citesc o carte, care in mod deosebit  dezbate acest subiect al rugaciunii si am cautat sa vad care ar putea fi motivul pentru care Dumnezeu nu mi-a dat raspunsul la toate cererile mele. Cred ca fiecare dintre noi avem cereri inaintea lui Dumnezeu inca nerezolvate.... 
  Sunt atatea obstacole in calea rugaciunilor noastre.....
1.Cel mai mare obstacol este lipsa de rugaciune si  inconsecventa noastra!
Ma rog...dar de-atatea ori o fac in graba, nu insist pentru aceea problema si nu pun toata pasiunea ca sa mi se rezolve.Ma rog...dar de multe ori chiar problema respectiva uit sa o  pun inaintea lui Dumnezeu.In Iacov spune: "nu aveti, pentru ca nu cereti". Mi-a placut tare mult un indemn pe care l-am auzit...."Cand altceva nu da rezultate....roaga-te".Ca sa putem primi raspuns trebuie sa fim seriosi in rugaciune si sa o facem cu regularitate, indiferent ca e dimineata si intarziem la servici, indiferent ca e seara si suntem obositi sau suntem rapusi de somn.
2.Pacatul nemarturisit !
Dumnezeu oricum cunoaste si cele mai ascunse ganduri....ce rost ar avea sa ne ascundem de EL? El nu este un om  pe care sa il putem insela, de-aceea inainte de a-l ruga sa ne rezolve ceva....cel mai indicat sa venim si sa ii marturisim absolut totul. In  Isaia 59 spune :"Nelegiurile voastre pun un zid de despartire intre voi si Dumnezeu......si-L impiedica sa va asculte"
Atata timp cat acceptam cochetarea cu pacatul....rugaciunea de cerere este o pierdere de timp. Raspunsul va fi categorc NU !
3.Conflicte nerozolvate in relatiile noastre !
Vrem ca Dumnezeu sa ne asculte...? In Matei spune:"....du-te intai de impaca-te cu fratele tau, apoi vino de adu-ti darul", iar in 1 Petru spune: "barbatilor purtati-va cu intelepciune cu nevestele voastre.......ca sa nu va fie impiedicate rugaciunile"
4. Egoismul din rugaciunile noastre !
Eu recunosc ca de multe ori am facut cereri inaintea lui Dumnezeu in care poate am cerut doar ceea ce imi face MIE bine.Si aici exista confuzia intre dorinte si nevoi, drepturi si privilegii.
5.Atitudini nepasatoare!
Vrem sa fim ascultati...dar oare noi ascultam pe cel in nevoi?
In Proverbe spune:"Cine isi astupa urechea la strigatul saracului, nici el nu va capata raspuns"
6.Credinta inadecvata !
"Daca vreunuia ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu....fara sa se indoiasca deloc....un astfel de om sa nu se astepte sa primeasca ceva de la Domnul "

Oare nu cumva  vreunul din aceste obstacole sunt si  in viata noastra?
Cu siguranta exista ceva in viata mea care a pus bariera in calea raspunsurilor din partea lui Dumnezeu .

Doamne daca eu sunt cumva problema, vreau sa elimini din viata mea orice obstacol, pentru ca imi doresc un raspuns din partea Ta !

2 comentarii:

  1. RUGACIUNE CU RASPUNS
    PLEASE LISTEN!WE ALL NEED THIS!
    http://www.youtube.com/watch?v=U79YOKje2zU&feature=player_embedded

    RăspundețiȘtergere
  2. Totul vine la timp pentru cei care stiu sa astepte!

    RăspundețiȘtergere