Versetul zilei

7 aprilie 2012

De ce stres?

Peste tot unde merg vad in jurul meu atata neliniste,atata nesiguranta,atata agitatie.
Nu aud decat cuvantul "sunt stresat"...si nu exagrez cand spun,ci va spun cu toata sinceritatea....doar asta aud. Zilnic intru in contact cu cel putin 50 de oameni pe zi....acelasi lucru aud,"m-am saturat....am atatea probleme,am atata stres...si nu stiu cum sa  elimin toate acestea"
  Ieri discutam cu cineva si printre altele ,imi spunea despre un verset din 2 Cronici 15:
"  În vremurile acelea nu era linişte pentru cei ce se duceau şi veneau, căci erau mari tulburări printre toţi locuitorii ţării; un popor se bătea împotriva altui popor, o cetate, împotriva altei cetăţi, pentru că Dumnezeu le tulbura cu tot felul de strâmtorări..." vers.5 si 6
Astazi de dimineata m-am trezit si mi-am amintit despre acest verset.Am luat sa citesc tot capitolul ca sa inteleg mai bine contextul in care au fost scrise aceste versete. 
"Multă vreme Israel a fost fără Dumnezeul cel adevărat, fără preot care să înveţe pe oameni şi fără Lege" vers.3 din acelasi capitol....si-acum revin....."In vremurile acelea......"(vers.5)
Cred ca avem raspunsul la intrebarea noastra:"de ce atat tulburare in lume,de ce atata stres....?"
Pentru ca de mult timp  suntem fara Dumnezeu,nu mai avem preoti care  sa invete pe oameni ,pentru ca insasi ei au ajuns sa traiasca fara de Dumnezeu....si nu mai avem nici o frica ,nici de legile pamantesti si nici de cele divine.
Fara Dumnezeu, fara preoti si fara lege !
De-aceea  am ajuns in aceasta stare,pentru ca Dumnezeu ne tulbura datorita departarii noastre de EL.Scriptura spune:
" ...... Domnul este cu voi când sunteţi cu El; dacă-L căutaţi, Îl veţi găsi; iar dacă-L părăsiţi, şi El vă va părăsi"(vers.2)
Nu putem sa ne asteptam din partea Domnului sa fie alaturi de noi si  sa ne binecuvinteze, iar noi sa ne vedem de ale noastre si sa stam departe de EL....
Exista o conditie:"Domnul este cu voi când sunteţi cu El"
"Dar în mijlocul strâmtorării lor s-au întors la Domnul Dumnezeul lui Israel, L-au căutat şi L-au găsit"(vers.4)
Imi place acest verset,aici ne da si rezolvarea,ne da si solutia la problemele noastre.
"...s-au întors la Domnul"
Singura sansa de a scapa de probleme,de stres de tulburarile noastre,este intoarcerea noastra la Domnul,si-atunci El va fi alaturi de noi.
"...dacă-L căutaţi, Îl veţi găsi"
Va doresc un sfarsit de saptamana   binecuvantat, si cred ca sarbatoarea care ne sta in fata este oportuna pentru a-l lasa sa intre in inima, pentru cei care nu l-au avut pe Domnul Isus in viata lor,iar pentru cei care l-au avut si l-au parasit este momentul cel mai prielnic de a-l lasa sa reintre si sa isi reia locul de cinste in viata fiecaruia.
Fiti binecuvantati !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu