Versetul zilei

10 martie 2012

Opreste-te !!!

     Fiind sambata ziua mea libera mi-am propus sa dorm mai mult si sa ma odihnesc....dar se pare ca nu am reusit.Avand  cateva carti langa mine,m-am trezit si am luat sa citesc ceva. Ceea ce am citit m-a dus cu gandul la acel verset din cartea Osea 2:6:
"De-aceea ,iata ii voi astupa drumul cu spini,i-l voi astupa cu un zid ca sa nu isi mai afle cararile" 
De obicei la tara oamenii au pamant pe care cultiva iar deseori intalnesti cate o tablita pe care scrie,"trecerea interzisa".Dar cu toata avertizarea....cei din jur nu ia seama si isi vad de drumul lor calcandu-i recolta.Ca fiecare om,nu iti ramane decat sa cauti solutii.
Incerca sa sape un sant in speranta ca terenul ii va fi protejat,dar cum omul e foarte dibaci...nici macar santul nu il impiedica...doar e simplu sa faci un salt mai mare...si l-ai trecut.Dar cand vezi ca omul nu inceteaza si orice ai face nu intelege...nu iti ramane decat sa plantezi un gard de spini....
Care e dispus sa treaca prin ei si sa fie intepat....???  Nimeni !
    Cam la fel este si in pelerinajul nostru pe pamant.
Deseori Dumnezeu ne face tot felul de avertizari,cu tot felul de tablite cu tot felul de mesaje in care ne spune sa ne oprim,dar pare ca noi oameni,ori nu stim sa citim,ori nu vrem sa citim,si cu toate avertizarile LUI,noi continuam sa persistam in pacatele noastre,continuam sa mergem pe aceleasi poteci si aceleasi drumuri  care ne par frumoase si placute ochilor.
  Dar pentru ca EL iubeste ceea ce a creat,iubeste omul care este creatura mainilor Sale si nu vrea sa ne vada cum ne indreptam spre rau,incearca si alte metode,si-atunci pune in cale cate un sant care sa ne impiedice din a merge pe acelasi drum.Acest sant poate fi un necaz,o boala,o incercare la servici,o problema cu copilul,sau multe alte lucruri prin care incerca sa ne opreasca. Atunci in necaz,strigam la El si facem promisiuni,dar imediat ce a trecut necazul ...uitam si ne reintoarcem la aceleasi obiceiuri.
  Dar odata ce ai facut legamant cu Domnul si i-ai predat viata ta in mana LUI,este liber sa faca orice vrea.Dar pentru ca ne iubeste si ne vrea cu orice pret,va face orice ca sa ne tina langa El,chiar daca va trebui si sa suferim.,chiar daca va trebui sa ridice un gard de spini in jurul nostru.
  Atunci cand poporul Israel l-a parasit pe Dumnezeu si s-a inchinat la idoli parasindul-pe EL,ii vorbeste lui Osea si il trimite sa isi ia o nevasta.O ia pe Gomera ,iar daca citim cap.1 si 2 ,de fapt toata cartea lui Osea,intelegand mult mai bine contextul in care Dumnezeu spune acest lucru, "De-aceea ,iata ii voi astupa drumul cu spini,i-l voi astupa cu un zid ca sa nu isi mai afle cararile" .
   La fel poate face si astazi.Dupa avertizarile pe care ni le face,dupa incercarile date,dupa necazuri si suferinte,Dumnezeu va ridica chiar si zidul daca este nevoie pentru a ne opri din nebunia noastra.
...dar feresca-ne Dumnezeu sa nu pricepem si sa ajunga sa ne bareze drumul cu un zid.
Bine ar fi sa intelegem fiecare avertizare,sa ne oprim macar in fata spinilor, sa ne oprim din a continua sa facem lucruri care nu ii aduc cinste LUI si de fapt lucruri care ne vor face sa pierdem vesnicia si sa ne pierdem sufletul.
  "Este adevarat ca orice pedeapsa deocamdata pare o pricina de intristare,si nu de bucurie,dar mai pe urma  aduce celor ce au trecut prin scoala ei,roada datatoare de pace a neprihanirii" scrie ap. Pavel in Evrei 12:11 iar daca nici incercarile si necazurile nu ne pot intoarce din nebunia noastra,atunci sa nu uitam ceea ce spune in Galateni 6:7 :" Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamănă omul, aceea va şi secera"
  Oricat de mult  am  mers pe drumul nostru,oricat de departe am ajuns...OPRITI-VA,sa stiti ca EU sunt DUMNEZEU,zice Domnul !

2 comentarii:

  1. De multe ori Dumnezeu ne vorbeste in anumite feluri dar noi nu reusim sa intelegem sau nu vrem sa luam aminte.Iov.33:14. Atunci El trebuie sa intervina sa ne opreasca din drumul si alergarea noastra care nu sunt dupa voia Sa. Ma rog si doresc ca Dumnezeu sa ne ajute sa cunoastem si sa ascultam de glasul Sau, ca sa ne putem bucura de toate binecuvantarile pe care le are El pentru noi. Ioan 10:27,28. Sa fii binecuvantata Tabita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Amin! Asa este,din pacate nu intotdeauna constientizam acest lucru...dar cred ca daca cerem lui Dumnezeu cu credinta sa ne dea un duh de veghere,o constiinta treaza ,atunci cu siguranta nu este greu sa vezi daca drumul pe care mergi,este bun sau trebuie sa schimbi directia.
    O zi binecuvantata sa ai si tu ,Matei.

    RăspundețiȘtergere