Versetul zilei

27 martie 2011

CE FACEM ATUNCI CAND NE IMPOTMOLIM ?

    "Faraon se apropia. Copiii lui Israel şi-au ridicat ochii, şi iată că egiptenii veneau după ei. Şi copiii lui Israel s-au înspăimântat foarte tare şi au strigat către Domnul după ajutor.Ei au zis lui Moise: „Nu erau oare morminte în Egipt, ca să nu mai fi fost nevoie să ne aduci să murim în pustiu? Ce ne-ai făcut de ne-ai scos din Egipt?
Nu-ţi spuneam noi în Egipt: „Lasă-ne să slujim ca robi egiptenilor, căci vrem mai bine să slujim ca robi egiptenilor decât să murim în pustiu”?”Moise a răspuns poporului: „Nu vă temeţi de nimic, staţi pe loc şi veţi vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul în ziua aceasta; căci pe egiptenii aceştia, pe care-i vedeţi azi, nu-i veţi mai vedea niciodată.
Domnul Se va lupta pentru voi; dar voi staţi liniştiţi.”
Domnul a zis lui Moise: „Ce rost au strigătele acestea? Spune copiilor lui Israel să pornească înainte.
Exod 14:10-15


     Citind istoria poporului evreu si uitandu-ne la vremurile pe care le traim noi.....putem spune ca traim aceleasi vremuri. La fel ca si poporul evreu ,ne-am pierdut speranta si am inceput sa cartim.
     Cartim si suntem in permanenta nemultumiti,am obosit in a ne mai ruga  pentru tara noastra,pentru biserica noastra,pentru orasul nostru...si pentru tot ceea ce odata ne-am rugat.
    Dar ,chiar daca traim in furtuna,trebuie sa continuam a ne ruga ...pentru ca Dumnezeu ne va raspunde,si cand EL raspunde rugaciunilor noastre cei din jur vad lucrul acesta si stiu ca suntem Copii de Dumnezeu.
   Dumnezeu a facut multe minuni in viata noastra dar atunci cand trecem prin crize si situatii grele avem tendinta de a uita multe lucruri,multe minuni pe care Dumnezeu le-a facut in viata noastra si intram in panica. Intrand in panica atunci ne si impotmolim.   
       CE FACEM ATUNCI CAND NE IMPOTMOLIM ?

  • ADU-TI  AMINTE CINE ESTE DUMNEZEUL    TAU SI  CARE ESTE SUVERANITATEA  LUI !!!!

     In necazuri  si incercari,trebuie sa ne amintim puterea  lui Dumnezeu.Atunci cand Dumnezeu ne trimite ,trebuie sa aceptam pentru ca ne trimite cu puterea LUI "Iata ca  sunt cu voi  in toate zilele" si "EL se va lupta pentru noi". Poate ca vom fi in minoritate,poate nu suntem decat o luminita intr-o bezna totala...dar cu Dumnezeu alaturi  biruinta va fi de partea noastra.

  • ADU-TI AMINTE CINE ESTI TU !!!!
Care dintre noi merita dragostea lui Dumnezeu?....NICIUNUL !!!!
    ....dar El ne-a dat dreptul de a ne numi Copii ai Sai...Fara El destinatia noastra este IADUL.
Orice drept este garantat de constitutie. Cand ai primit un drept....NIMENI nu ti-l mai poate lua.
  In incercari si in necazuri....adu-ti aminte cine esti tu !!!
Esti un Copil de Dumnezeu !!!!

  • ADU-TI AMINTE UNDE MERGI !!!
 DUMNEZEU  ne-a promis o tara...o tara fara dureri,fara lacrimi ,fara nevoi.Oamenii care stiu unde merg,oamenii care isi cunosc destinatia....NU SE IMPOTMOLESC DE NIMIC !
    Imparatia lui Dumnzeu nu este in criza !!! Dumnezeul nostru este atat de mare ,dar este tot atat de mare cat vrem noi sa fie.Noi trebuie sa fim suficient de smeriti  pentru ca El sa poata lucra prin noi.
   Nu mai privi inapoi in Egipt,mergi inainte...."spune copiilor lui Israel să pornească înainte".Pentru noi ca si crestini exista o sigura  directie :INAINTE SI IN SUS .
    Acolo avem o viata vesnica !!!


    Deci dragul meu, atunci cand treci printr-o situatie in care nu stii ce sa faci,atunci cand esti greu incercat,NU UITA :

  • ADU-TI AMINTE CINE ESTE DUMNEZEUL TAU SI  CARE ESTE SUVERANITATEA LUI !!!!
  • ADU-TI AMINTE CINE ESTI TU !!!!
  • ADU-TI AMINTE UNDE MERGI !!!

                             Editorial pastor BENJAMIN  LUP

2 comentarii:

  1. Râd de situaţia în care mă aflu(de împotmolire) si strig la Tatăl Ceresc si degrab sunt izbăvit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Amin ! Este tot ceea ce putem face in astfel de momente.

    RăspundețiȘtergere