Versetul zilei

16 august 2015

Hrana ta zilnica!

16 AUGUST
loan 18.28-40
Conducându-L pe Isus la guvernatorul roman, iudeii au grijă să nu fie întinaţi,... deşi îşi încărcaseră conştiinţa cu cea mai înspăimântătoare crimă comisă vreodată.
Apostolul Pavel îi dă ca exemplu lui Timotei „buna mărturisire" a lui Isus Hristos înaintea lui Ponţiu Pilat (1 Timotei 6.13). Indiferent de cât II va costa, Domnul afirmă regalitatea Sa, precizând în totul că împărăţia Lui nu este din această lume. Versetul 36 ar trebui să-i lumineze pe toţi aceia care se străduiesc astăzi să instaureze pe pământ împărăţia lui Dumnezeu. Îmbunătăţirea treptată a lumii pentru a permite Domnului să vină să domnească peste ea nu este decât o himeră. Dacă El n-a produs această îmbunătăţire, nu înseamnă necredinţă să pretinzi că refaci aceeaşi experienţă pentru rezultate mai bune decât ale Lui?
„Ce este adevărul?", întreabă Pilat. El însă nu aşteaptă răspuns. Se aseamănă cu atât de multe persoane pe care această chestiune nu le interesează ... pentru că se tem în adâncul inimii ca nu cumva să trebuiască să-şi potrivească viaţa cu răspunsul pe care l-ar primi. Adevărul era în faţa lui Pilat în persoana lui Isus (cap. 14.6). Zadarnic încearcă el să scape de responsabilitate, propunând să graţieze de Paşti un întemniţat! Într-un singur glas, iudeii cer în locul Lui eliberarea tîlharului Baraba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu