Versetul zilei

19 martie 2013

Caluzit de fire sau de Duh?

"Şi faptele firii pământeşti sunt cunoscute şi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea, închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partide, pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările şi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu. Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor."
Galateni 5:19-23 

Firea pamanteasca este aceea care ne desparte de Dumnezeu si din pacate ne-am nascut cu aceasta inclinatie spre pacat. Biblia spune:" Iata ca sunt nascut in nelegiure,  si in pacat m-a zamislit mama mea" Psalmii 51:5
Firea pamanteasca si roada Duhului sunt de fapt, dovada a ceea ce se gaseste in inima noastra. Omul condus de fire are tendinta de a actiona dupa  propriul impuls, si nu este sub  calauzirea Duhului, pe cand un  crestin calauzit de Duhul Sfant, imparte in jurul sau toate aceste roade, care nu sunt altceva decat rodul transformarii si al innoirii mintii. Daca stam si ne gandim, in permanenta acestea doua sunt intr-un razboi total.De-atatea ori ne aflam intr-un impas, avem de facut o alegere sau ne  confruntam cu diferite situatii, si avem de luat diferite decizii, si  deseori este atat de  dificil, de ce...? -pentru ca in interiorul nostru sunt doua firi, care sunt in contradictie intotdeauna.Daca umblam carmuiti de Duhul( Galateni 5:16) avem puterea necesara de a trai altfel decat ceea ce ne dicteaza firea. Un lucru pe care nu trebuie sa il uitam niciodata:
"cat timp traim in trupuri, aici pe pamant, vom avea de luptat impotriva firii, chiar daca suntem crestini "
Abia cand vom rastigni firea noastra, vom reusi sa avem biruinta prin Duhul Sfant asupra raului. Asadar, traind in ascultare de Domnul, lasandu-ne calauziti de Duhul Sau cel Sfant, vom incepe sa producem roade bogate, roade ale Duhului Sfant,
"dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor."
Doamne ajuta-ne !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu