Versetul zilei

21 martie 2013

Sangele LUI, o jertfa de ispasire !

Imi amintesc de o experienta in urma cu ceva timp. 
 Era o zi de weekend, si cum de obicei  in weekend este ziua pe care o dedic  in mod special casei, m-am pus sa fac curatenie in casa. Am intrat intr-una din camere, am inceput sa fac curatenie si spre final, cand mai aveam sa sterg  praful, s-a intamplat un lucru ciudat. Am ridicat fiecare obiect in parte, undeva langa usa, baiatul cel mic ma privea tare ciudat. Initial nu stiam de ce ma urmareste, dar nu a trebuie sa treaca mult timp ca sa imi dau seama. Ridicand fiecare obiect in parte, sa pot sterge praful peste tot, la un moment dat, am ajuns la un bol superb in care aveam petale de trandafiri, diverse culori, uscate si frumos mirositoare. Ridicand bolul, nu mica mi-a fost mirarea, ba mai mult m-am speriat atunci cand am ramas cu o bucata a bolului in mana, iar restul a cazut jos imprastiind toate petalele frumoase. Atunci am inteles repede, de ce eram urmarita. 
Cum si ei, copiii, gandesc, la fel a facut si el. L-a spart, dar fiindu-i teama sa recunoasca, a incercat sa il lipeasca, doar, doar nu voi sesiza. Numai ca nu a fost asa. Lipiciul cu care a lipit, nu  a rezistat, iar atunci cand l-am luat in mana, lipitura a cedat.

Amintindu-mi de aceasta intamplare, mi-a venit in gand urmatoarea aseamanare. La fel si noi oamenii, incercam de multe ori sa ne prefacem in fata oamenilor ca suntem atat de perfecti. Nu recunoastem starea in care suntem si in loc sa recunoastem si sa cerem ajutorul, incercam sa ascundem greselile pe care tocmai le-am savarsit. Numai ca in ciuda performantelor noastre de care dam dovada, este unul care  ne pandeste pas cu pas si la  fiecare miscare gresita, alearga sa ne parasca. Uitam insa un singur lucru, in cer este Unul care vede orice greseala sau pacat pe care l-am savarsit si am vrut sa il mascam.
E momentul sa incercam sa nu  ne mai  comportam ca niste copii neintelepti. Este momentul in care trebuie sa realizam ca orice pacat care este recunoscut, poate fi iertat.
In ep. pe care o scrie Pavel romanilor, Pavel spune:
  • Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.
  • Şi sunt socotiţi neprihăniţi, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus.
  • Pe El, Dumnezeu L-a rânduit mai dinainte să fie, prin credinţa în sângele Lui, o jertfă de ispăşire, ca să-Şi arate neprihănirea Lui; căci trecuse cu vederea păcatele dinainte, în vremea îndelungii răbdări a lui Dumnezeu
Asadar, indiferent cum incercam sa pozam in fata oamenilor, sa nu uitam ca in fata lui Dumnezeu suntem goi si descoperiti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu