Versetul zilei

28 mai 2012

Hrana ta zilnica!

27 Mai Exod 33.12-23
În afara taberei, Moise putea vorbi cu Dumnezeu faţă către faţă (v.ll). Care este subiectul acestor conversaţii?
Iarăşi şi iarăşi poporul şi starea lui tristă. Moise este simbolul Unuia mai mare: al Fiului care vorbeşte cu Tatăl despre cei din lume care l-au fost daţi (Ioan 17.6).
„Arată-mi dar căile Tale, ca să Te cunosc" (v.13), a cerut omul lui Dumnezeu şi apoi a mai cerut ca Domnul să fie cu ei. Comparaţi aceste cereri cu dubla rugăciune a psalmistului: „Arată-mi calea pe care să umblu ... Duhul Tău cel bun să mă conducă într-o ţară a dreptăţii" (Psalmul 143.8, 10). „Dacă nu merge faţa Ta cu noi, nu ne sui de aici" (v.15), se roagă mijlocitorul credincios. Şi Dumnezeu cedează. S-a spus că El nu găseşte niciodată credinţa prea îndrăzneaţă şi inima I se bucură când îi cerem lucruri grele.
În final, Moise I-a făcut o a treia cerere Domnului, încă şi mai îndrăzneaţă: să vadă gloria Lui (v.18). El nu avea s-o vadă decât din spate (adică în urmele lăsate de dragostea Lui). Ne gândim la cererea pe care I-a făcut-o Domnul Isus Tatălui, ca, acolo unde este El, să fie şi ai Săi împreună cu El, ca să privească gloria Lui (loan 17.24).
Aceasta este dorinţa Lui cea mai preţioasă.
Este oare şi dorinţa noastră?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu