Versetul zilei

16 ianuarie 2012

Hrana ta zilnica!



16 Ianuarie Geneza 9.1-19
Pământul a fost măturat de consecinţele păcatului. Insă rădăcina răului este mereu acolo, în inima omului, pe care toate apele potopului nu o pot curaţi.
Dumnezeu îl binecuvântează pe patriarh şi familia lui şi le încredinţează guvernarea pământului. Cum vor răspunde descendenţii lui Noe la această bunătate divină? In acelaşi fel în care a făcut Cain în cap. 4: vărsând sânge! Dumnezeu o spune: violenţa va reapărea. Da, sângele Fiului lui Dumnezeu însuşi va fi vărsat şi doar acesta va putea spăla inima omenească.
Pământul este încredinţat omului, care de atunci îl stăpâneşte cu asprime. Sub jugul său „toată creaţia suspină împreună şi este în dureri de naştere până acum" (Romani 8.22).
Ca semn al legământului Său, Dumnezeu dă curcubeul în nor. Apariţia sa la momentul unei averse este şi astăzi un semn al harului, o amintire a promisiunii din v. 15. In sens spiritual, tot aşa este şi pentru creştin. In toate furtunile de aici, de jos, el are privilegiul să-şi înalţe ochii credinţei spre un Dumnezeu credincios promisiunilor Sale. Prezenţa lui Hristos la dreapta Sa (Evrei 9.12; 10.12) vorbeşte mai bine decât curcubeul, ea fiind o necurmată aducere-aminte

Un comentariu: