Versetul zilei

11 ianuarie 2017

Pus la incercare!?

”Dupa aceste lucruri, Dumnezeu a pus la incercare pe Avraam...” Geneza 22:1/a
Despre ce lucruri este vorba?
Incepand cu cap.12 din Geneza si pana la cap.22 gasim descrise aceste ”lucruri”despre care ne vorbeste acest verset. Dumnezeu inca de la inceput ii face o promisiune lui Avram si ii spune ca va face din el un neam mare, il va binecuvanta si il va face o binecuvantare. Avram devine
Avraam, tatal tuturor credinciosilor si este cel mai bun exemplu din Scriptura datorita credintei sale, fapt care i-a si fost socotit ca neprihanire.
Dumnezeu ii scoate din tara lui si-i fagaduieste o alta tara, ii fagaduieste un urmas, dar timpul trecea si toate aceste fagaduinte pareau ...nerealizabile. Cu toate acestea Avraam ii doveste lui Dumnezeu ascultare si o incredere absoluta.
Paraseste tara, pleaca spre ”necunoscut” apoi merge in tara Moria unde urca pe munte cu o sarcina bine trasata pentru a-l jertfi pe fiul sau Isaac pe care abia ce-l primise in dar, dupa lungi si lungi asteptari pentru ca el a nadajduit  impotriva oricarei nadejdi (Romani 4:18)
  Acum a sosit  vremea cand Avraam este incercat.
”Dupa aceste lucruri, Dumnezeu a pus la incercare pe Avraam...” ,

In viata noastra am primit multe binecuvantari si toate le-am primit ca dar nemeritat, dar vine o vreme cand si noi vom fi pusi pe cantar si cantariti. Vine o vreme cand suntem pusi la incercare. 
Ce facem in ziua incercarii? 
Auzim zi de zi vesti care ne intristeaza. Noi, dar si multi frati de-ai nostri crestini sunt foarte greu incercati, pierderea celor dragi, diagnostice crunte, neintelegeri in familie, copii neascultatori si toate acestea lasa rani adanci in suflet si in ciuda acestor incercari prin care suntem trecuti, trebuie sa ramanem statornici in credinta, sa fim multumitori si in acelasi timp sa  fim increzatori in planul lui Dumnezeu.
Nu este simplu, dar ancorati in Hristos vom putea.
Dupa fiecare incercare vine si binecuvantarea. Hristos nu ramane dator nimanui, dar sa nu uitam ca si dupa fiecare binecuvantare vine si o incercare pentru a ne modela dupa chipul lui Hristos.
Daca esti in mijlocul incercarii...aminteste-ti ca Dumnezeu a fost bun si ti-a dat mii de binecuvantari. Roaga-te sa-ti dea putere sa treci cu biruinta, pentru ca dupa fiecare furtuna, apare si soarele.
O zi binecuvantata!

Un comentariu:

  1. Cu Dumnezeu, cea mai mare suferinta e umpluta de sens si e mereu urmata de bucurie. Trebuie sa nu uiti niciodata ca Dumnezeu te iubeste si te pune la incercare. Te incearca, pentru ca vrea sa-ti dea ceva. Dar cu un pret! Trebuie sa meriti darul, sa te ridici spiritual la nivelul la care il poti primi. Nivelul urmator.Oricum, darul e intotdeauna cu mult mai mare decat suferinta pe care o treci ca sa ajungi la el. Dumnezeu nu ne poate darui liber, ca atunci ne-ar asfixia cu iubirea lui, ne-ar distruge fiinta, nu ne-ar mai lasa sa inflorim liber. Dumnezeu, cand ne iubeste, ne pune la incercare, ca pe argint in topitoare. Pentru ca vrea sa scoata din noi esenta cea mai pura.
    Bunul Dumnezeu rânduieşte pentru fiecare om o cruce potrivită cu puterea lui de a rezista, nu pentru a se chinui, ci pentru a urca de pe cruce în cer, pentru că, în esenţă, crucea este scară către cer.

    RăspundețiȘtergere