Versetul zilei

31 ianuarie 2017

Calendar 2017!

Oh...cat adevar!
Am gasit aceste randuri scrise pe pagina unui grup crestin. In aceste randuri, din pacate se regasesc multi crestini ai zilei de azi, de-aceea le-am preluat si as dori sa meditam fiecare la ele. 
Nu cumva ne regasim si noi printre lunile care se scurg de-a lungul anului? 

JURNALUL UNEI BIBLII

IANUARIE-  Se anunța un an foarte aglomerat. Cei mai mulți din familia au hotarat sa ma citeasca, zilnic tot timpul anului. M-au ținut ocupat timp de doua saptamani, acuma m-au şi uitat deja.

FEBRUARIE-  Ieri am fost ştearsa de praf. Proprietarul meu m-a folosit cateva minute, saptamana trecuta. A avut un schimb de cuvinte cu cineva şi a cautat nişte versete sa-l contrazica.

MARTIE-  Prima zi a lunii am fost foarte ocupat. Proprietarul a fost ales ín comitetul bisericii, chiar m-a adus cu el ín biserica pentru prima data anul acesta, de Paşti.

APRILIE-  Bunicul a venit ín vizita la noi. M-a citit timp de vreo ora. Se pare ca se gandeşte mai mult la mine acum, decat o facea cand era tanar.

MAI-  Am cateva pete verzui pe pagini. Au pus la presat cateva flori de primavara íntre paginile mele.

IUNIE-  Arata ca o carte de ínsemnari. Mi-au burdusit paginile cu taieturi de prin ziare, fermoare de croitorie si cupoane.

IULIE-  Azi m-au pus in geamantan. Cred ca suntem ín vacanța. Aş fi stat mai bucuros acasa, decat sa stau aici, ínghesuit printre lucruri tot timpul lunii.

AUGUST-  Ma aflu ín geamantan.

SEPTEMBRIE-  Sunt din nou la locul meu pe raft. Am o serie de tovaraşi, o carte de poveşti şi cateva broşuri cu desene. Doamne, cat aş vrea sa fiu citita, macar cat l-e citesc pe ele.

OCTOMBRIE-  M-au folosit puțin astazi. Unul dintre ei este bolnav. Chiar acuma m-au lustruit şi m-au pus pe masa, la mijloc. Cred ca vine la ei Pastorul.

NOIEMBRIE-  Sunt din nou la locul meu vechi. Au cautat pentru cateva momente cateva cupoane din ziare, printre paginile mele. Unul dintre copii a íntrebat :"Asta-i o carte de mazgalit ?".

DECEMBRIE-  Se pregatesc cu toții de craciun. Aşa ca ín curand nu o sa ma mai vad dintre cutiile de cadouri şi hartie de ímpachetat.
....si uite-asa a trecut anul!
"Ai grija sa nu fi tu proprietarul acestei
   BIBLII" !!!

Un comentariu:

  1. Pentru mine a avut insemnatate aceste randuri.In genere, colegii rad cand afla ca porti cu tine o biblie si o mai si citesti, intre doua statii de autobuz.

    E minunat sa citesti! :)

    RăspundețiȘtergere