Versetul zilei

30 decembrie 2016

17.368 de zile!

Cred ca Psalmul 90 este foarte potrivit pentru a-l citi astazi, dat fiind momentul in care ne gasim. Suntem constienti ca anii nostri trec ca un sunet, dar parca la final de ani constientizam mai mult ca niciodata. Incercati sa faceti un exercitiu de memorie si veti vedea ca parca ieri am sarbatorit intrarea  in anul 2015...si astazi iata-ne la final de an 2016.
Am putea spune...parca a trecut o secunda.  Stim de-altfel ca inaintea Domnului o zi este ca o mie de ani, si o mie de ani ca o zi, asta insemnand ca viata noastra se compune din ore.
Daca fac un calcul mai precis, realizez ca viata mea pana in prezent este de 17.368 de zile, adica 423.312 ore. E mult? Putin? La Dumnezeu viata mea de pana acum se rezuma la cateva ore doar...
O mie de ani...ca o zi!!!
Porneste un cronometru si vei vedea ce repede trec secundele din viata ta. Eu am facut-o...si m-am cam speriat. Ganditi-va ca fiecare secunda conteaza, fiecare secunda zboara cu repeziciune si inapoi nu primesti nici macar o milisecunda. Ceea ce ai facut, e bine facut, ce nu....n-ai cum sa mai faci. Fiecare lucru facut, fiecare vorba rostita, fiecare ajutor dat isi are momentul lui. N-o faci la momentul potrivit....in zadar o faci dupa.
Ce am putea oare sa rostim acum in prag de final....?
Oare nu ar trebui sa avem pe buze doar cuvinte de multumire inaintea Domnului?
Multumire pentru ca exist, multumire ca pana in prezent a ingaduit sa ma bucur de viata, multumire pentru tot ce mi-a daruit, multumire pentru tot ce mi-a luat, multumire pentru ceea ce n-am primit, multumire pentru ca m-a ascultat, multumire pentru ca nu mi-a raspuns. multumire si iar multumire vreau sa-i aduc.
Pe parcursul anilor am constat ca Dumnezeu nu greseste NICIODATA. Uneori noua ni se pare ca am fost nedreptatiti, insa DUMNEZEU ESTE INTOTDEAUNA CORECT!
Suntem la final de an si o analiza a vietii cred ca e benefica fiecaruia, iar daca stau sa-mi numar binecuvantarile... sunt insutit mai mult ca orele de viata, asa ca pentru toate acestea,
DOAMNE-TI MULTUMESC!

                             Doamne, Tu ai fost locul nostru de adăpost din neam în neam.
 Înainte ca să se fi născut munţii şi înainte ca să se fi făcut pământul şi lumea, din veşnicie în veşnicie, Tu eşti Dumnezeu!
Tu întorci pe oameni în ţărână şi zici: „Întoarceţi-vă, fiii oamenilor!”
 Căci înaintea Ta, o mie de ani sunt ca ziua de ieri, care a trecut, şi ca o strajă din noapte.
 Îi mături ca un vis: dimineaţa sunt ca iarba, care încolţeşte iarăşi:
 înfloreşte dimineaţa şi creşte, iar seara este tăiată şi se usucă.
 Noi suntem mistuiţi de mânia Ta şi îngroziţi de urgia Ta.
 Tu pui înaintea Ta nelegiuirile noastre şi scoţi la lumina Feţei Tale păcatele noastre cele ascunse.
 Toate zilele noastre pier de urgia Ta, vedem cum ni se duc anii ca un sunet.
 Anii vieţii noastre se ridică la şaptezeci de ani, iar pentru cei mai tari, la optzeci de ani, şi lucrul cu care se mândreşte omul în timpul lor nu este decât trudă şi durere, căci trece iute, şi noi zburăm.
 Dar cine ia seama la tăria mâniei Tale şi la urgia Ta, aşa cum se cuvine să se teamă de Tine?
 Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă!
 Întoarce-te, Doamne! Până când zăboveşti? Ai milă de robii Tăi!
 Satură-ne în fiecare dimineaţă de bunătatea Ta, şi toată viaţa noastră ne vom bucura şi ne vom veseli.
 Înveseleşte-ne tot atâtea zile câte ne-ai smerit, tot atâţia ani cât am văzut nenorocirea!
 Să se arate robilor Tăi lucrarea Ta şi slava Ta fiilor lor!
 Fie peste noi bunăvoinţa Domnului Dumnezeului nostru! Şi întăreşte lucrarea mâinilor noastre, da, întăreşte lucrarea mâinilor noastre!

3 comentarii:

  1. Am citit Psalmul 90 cu lacrimile pe obraz. Stiu, sunt o fire destul de sensibila motiv pentru care mi-am gasit greu loc printre oameni. Sunt un tip selectiv cu oamenii. Imi fac greu prieteni, foarte greu, dar pentru cei care ii am ii multumesc Lui Dumnezeu.
    Da, adevarat suntem la final de an si trebuie sa analizam ceea ce am cerut, ceea ce am primit de la Dumnezeu si sa multumim pentru toate.
    Iti multumesc, Doamne, ca m-ai ajutat sa devin constient de mine insami si de prezenta Ta. Iti multumesc, Doamne pentru toate, ca mi-ai sadit in inima dorul de Tine, dar si pofta de viata, ca mi-ai daruit candoarea copilului, dar si intuitia adultului, ca m-ai ajutat sa ma accept si sa ma simt bine cu mine insami, in solitudine sau in mijloc de multime, dar si sa-mi doresc desavarsirea sufletului in trup omenesc, ca m-ai trimis aici sa invat sa-mi amintesc ca, în timp ce sunt Adam alaturi de Eva, mai presus de el, EU SUNT.
    Si iti multumesc ca nu m-ai lasat sa uit de IUBIRE! Mi-ai sadit-o in suflet, mi-ai scris in inimă cuvintele ei, mi-ai pictat-o în cele mai frumoase culori, mi-ai deschis ochii sa o vad si in inima sa o primesc, m-ai invatat ca o merit, m-ai impins pe incurcatele Tale carari, Doamne, pentru a fi imbratisat in nemarginitele-i aripi. Din frumusetea a toate cate sunt pe pamant nu as fi vazut, poate, atat de mult daca Tu nu ai fi reaprins in mine, mereu si mereu, focul sacru al Iubirii, daca nu m-ar fi mistuit dorul de ea si daca n-as fi fost renascut, de atâtea ori, in atatea vieti, din cenusa, in toata splendoarea si maretia ei.Tu stii ce-i in si al sufletului meu. Multumesc!


    "Domnul mă paşte şi nimic nu-mi va lipsi.
    La loc de păşune, acolo m-a sălăşluit; la apa odihnei m-a hrănit.
    Sufletul meu l-a întors, povăţuitu-m-a pe căile dreptăţii, pentru numele Lui.
    Că de voi şi umbla în mijlocul morţii, nu mă voi teme de rele; că Tu cu mine eşti.
    Toiagul Tău şi varga Ta, acestea m-au mângâiat.
    Gătit-ai masă înaintea mea, împotriva celor ce mă necăjesc; uns-ai cu untdelemn capul meu şi paharul Tău este adăpându-mă ca un puternic.
    Şi mila Ta mă va urma în toate zilele vieţii mele, ca să locuiesc în casa Domnului, întru lungime de zile."
    (Psalmul 22)

    P.S. Ai o varsta frumoasa! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Dumnezeu este bun chiar daca nu meritam, de-aceea venim sa-i multumim!
      Multumesc :)

      Ștergere
  2. DUMNEZEU SĂ FIE BINECUVÎNTAT ÎN VECI DE VECI.

    RăspundețiȘtergere