Versetul zilei

6 iulie 2016

In acelasi jug cu Hristos!

"Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun şi sarcina Mea este uşoară.”
Matei 11:28-30
 Ieri mi-a atras atentia acest verset care pentru multi este un verset foarte cunoscut, dar cu toate ca ne este foarte cunoscut, tocmai din acest motiv il tratam cu mare nebagare de seama.
Cantam deseori cantarea "Voia Ta, nu voia mea...", dar oare ii dam voie lui Hristos sa-si implineasca voia Lui in viata noastra? 
Voia Lui si planul Lui cu privire la intreaga omenire este de departe cel mai bun si maret plan. 
Voia Lui cu privire la viata mea este cel mai bun plan !
Deseori noi facem planuri pentru noi, pentru viata noastra, pentru familia noastra si luam chiar decizii fara a astepta raspunsul lui Dumnezeu. Mai apoi ne trezim ca din multele planuri facute, de multe s-a ales "praful" , iar in multele decizii luate pripit nu gasim nicio satisfactie, ba chiar avem de suferit. Ne inhamam la un jug prea greu si deseori cadem sub povara grea.
Stiindu-ne cat suntem de rezistenti, Hristos ne-a dat o alta solutie si in  Evang. scrisa de Matei ne spune, "luati jugul Meu...", ceea ce Eu va ofer este mult mai usor, de ce sa va chinuiti cu o povara asa grea...? Sarcina Mea este usoara.... ba mai mult purtand jugul lui Hristos gasim ceea ce de fapt cautam cu disperare...ODIHNA.
Traim vremuri atat de stresante si atat de obositoare si cu cine stai de vorba, toti se plang ca sunt obositi. Cand vorbim de oboseala, nu vorbim doar de oboseala in trup pentru ca aceasta oboseala se trateaza cu cateva ore de somn, problema este oboseala din suflet. Plecam in concediu, suntem liberi, poate ca unii sunt fara un job sau dependenti de un anume program, si totusi....sunt obositi. De ce?
In cartea Proverbe, Solomon spune: " Neliniştea din inima omului îl doboară...."
In copilarie, cand eram la parinti, il vedeam deseori pe tatal meu muncind la munca campului  si deseori avea nevoie de caruta in activitatea sa. Fiind la sat oameni gospodari, aproape fiecare familie  aveam in grajd o vaca, numai ca prins in jug un singur animal...nu dadea randament. Aveam nevoie de inca un animal si mai mult de atat, unul dintre animalele prinse la jug trebuia sa fie cu experienta.
In jugul despre care ne vorbeste Hristos, chiar El este Cel care ne conduce. Hristos cunoaste drumul de-aceea ne indeamna sa luam jugul Lui, numai ca deseori noi incercam sa tragem singuri la jug sau ne inhamam la un jug cu cei nepotriviti, de-aceea suferim infrangeri, esecuri si-apoi  traim regrete amarnice.
Pe drumul pe care am pornit avem nevoie de Cineva care sa ne ghideze, o persoana in care sa avem deplina incredere si cine Altcineva este mai potrivit decat Insusi Creatorul nostru.
Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele. Efeseni 2:10
 
Abandoneaza-ti toate poverile, lasa jugul greu pe care il cari de atata vreme si intra in acelasi jug cu Hristos. Aici vei gasi odihna si linistea dupa care tanjesti de atata vreme!  
 



 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu