Versetul zilei

30 iunie 2016

Judecata si rasplata este individuala!!!

Fariseii, care erau iubitori de bani, ascultau şi ei toate lucrurile acestea (Luca 16:1-13) şi îşi băteau joc de El. 
Despre ce lucruri vorbea Isus?
Nicio slugă nu poate sluji la doi stăpâni; căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt, sau va ţine numai la unul şi va nesocoti pe celălalt. Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona. (v.13)
Aici este marea eroare a omului...
Daca pe pamant oamenii traiesc in concubinaj sau in curvie, cred ca si in ceea ce priveste viata spirituala pot face la fel. Isus spune: "nu puteti...", omul  vrea sa-I demonstreaza ca poate. Bineinteles ma refer la acei "crestini" care cocheteaza si cu lumea si cu Dumnezeu. Duminica imbraca haina sfintenie mai apoi o lasa in dulap duminica seara, urmand ca de luni incolo sa-si imbrace haina de peste saptamana, haina pacatului.
 A "incerca " sa traiesti si cu Isus si cu Mamona eu indraznesc sa o numesc "curvie spirituala" si din pacate numarul celor care traiesc in aceasta legatura de curvie este in continua crestere.

 Continuand cu vers.15  Cuvantul spune: Isus le-a zis: „Voi căutaţi să vă arătaţi neprihăniţi înaintea oamenilor, dar Dumnezeu vă cunoaşte inimile; pentru că ce este înălţat între oameni este o urâciune înaintea lui Dumnezeu.
Luca 16:14-15
 
Cat privesti cu ochii toata lumea umbla dupa locurile inalte, toti vor sa fie conducatori, toti vor sa fie la guvernare, in parlament, in biserici toti vor sa fie pastori sau mai stiu eu ce alte functi exista, cu alte cuvinte toata lumea vrea sa conduca, dar nimeni nu vrea sa fie condus. Cred ca de-aici pleaca si multimea problemelor cu care ne confruntam. Probleme in societate, probleme la nivel mondial,  probleme in tara, in parlament, probleme in guvern, probleme in biserici, probleme acasa, probleme peste tot.... 
Da, cineva trebuie sa si conduca, insa atunci cand cei de la conducere sunt asemeni fariseilor (iubitori de bani), atunci este o mare problema. In fata oamenilor ei cauta sa fie neprihaniti si de cele mai multe ori reusesc chiar sa si impresioneze, insa din fericire Dumnezeu nu se lasa impresionat de nimeni. Dumnezeu cunoaste inimile tuturor, ba mai mult Dumnezeu  da si darul acesta de discernere oamenilor neprihaniti ca sa-i cunoasca pe acesti "farisei" sau "lupi imbracati in piele de mielusei".
Traim vremuri grele si este tot mai greu sa-ti pastrezi calea trasata de Hristos, insa slava Domnului ca El ne invata si ne arata calea.
 In ciuda vremurilor confuze pe care le traim atat in societate, dar mai ales in biserici, TREBUIE sa-L rugam pe Dumnezeu sa ne ajute sa nu cadem nici de oboseala, dar nici in deznadejde. 
Judecata si rasplata este individuala!!!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu