Versetul zilei

8 aprilie 2016

Hrana ta zilnica!

8 APRILIE
Eclesiastul 7.1-15

Predicatorul a cercetat lumea. Ce a văzut el pretutindeni? 
Deşertăciune, suferinţă, dezordine şi nebunie. O întrebare se ridică atunci pentru înţelept: cum trebuie să se comporte el într-o asemenea stare de lucruri în care nu poate schimba nimic? Sub formă de maxime care amintesc de cartea Proverbe, Eclesiastul ne dă acum sfaturi ale înţelepciunii şi ale chibzuinţei.
Să nu ne ferim de casa de jale (v. 2-4)! Ea ne va aduce aminte de cât de firavi suntem şi ne va da un plus de seriozitate. Vederea durerii altora ne va sensibiliza inimile şi poate ne va inspira cuvinte de simpatie, potrivite să îndrepte spre Domnul gândul celor întristaţi.
Să urmărim şi alte recomandări:,,Nu te grăbi să te mânii în duhul tău". Mânia este deseori fiica grabei şi merge însoţită de nebunie (v. 9).
„Nu spune: Cum se face că zilele de mai înainte erau mai bune decât acestea?" (v. 10; Judecători 6.13). «Să nu credem că astăzi este mai dificil să-L urmăm pe Domnul decât în zilele părinţilor sau ale bunicilor noştri... Resursele pe care aceştia le-au găsit în Cuvântul Său şi în comuniunea cu El ne stau şi nouă la dispoziţie pentru a ne conduce într-o lume care, din punct de vedere moral, nu s-a schimbat.» (G.A.).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu