Versetul zilei

25 iulie 2015

Comoara pentru inima ta!

Strang Cuvantul Tau in inima mea ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta, asa spune Psalmistul.

Nici nu ne putem imagina ce mare valoare are Cuvantul lui Dumnezeu si cat de folositor ne este in fiecare clipa. 
Cuvantul "strang" imi spune multe. Ce se poate strange, daca nu comori?
Strange omul gunoaie...? Nu, oamenii strang comori si lucrurile de valoare le pun la loc de cinste. Ori daca comorile pamantesti care acum sunt pretioase pentru noi, desi intr-o zi vor fi fara valoare, le punem la adapost, oare Cuvantul lui Dumnezeu care are puterea de a ne scapa din fata vrajmasului, nu trebuie sa-l punem la adapostul inimii?

Stim noi oare ca rostind cu putere Cuvantul, in fata vrajmasului  avem autoritate deplina?
Dar pe langa autoritate, Cuvantul lui Dumnezeu mai este si o calauza pe calea catre cer. "Strang Cuvantul" iar la vremea potrivita Duhul imi aminteste in orice situatie cum trebuie sa ma comport si ce trebuie sa fac. Nu doar slujitorii, invatatorii au nevoie de aceasta merinde ca provizie, ci fiecare din noi.  
Din Cuvantul Lui voi stii de fiecare data cum sa ma raportez situatiei in care ma aflu.
Strang Cuvantul....unde? In inima!
Inima este centrul. De-acolo pleaca ganduri, sentimente, dorinte, iar toate acestea ne vor conduce spre anumite hotarari si decizii importante. De-aceea este bine ca in fata acestor hotarari sa avem Cuvantul Lui sadit in inima. Din inima tasnesc izvoarele vietii, iar Cuvantul nu va face altceva decat ne va ajuta sa fim selectivi in fata raului si a binelui, iar Duhul ne va aminti atunci.
Intrebarea este, "daca nu am strans Cuvantul, ce ne va aminti Duhul?"
Daca nu avem in inima Cuvantul, in fata problemelor, in fata incercarilor, in ziua necazului doar ganduri negre ne vor inconjura. Prin Cuvant Domnul ne mangaie, ne intareste, ne zideste, ba chiar ne mustra atunci cand gresim.
Doamne, ce minunat ca avem Cuvantul Tau la indemana!
Asadar, sa nu incetam sa strangem comori pentru inima noastra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu