Versetul zilei

16 iunie 2015

De ce merg la biserica?

Cand am timp, imi place sa mai rasfoiesc carti peste care am trecut. Luand in mana calendarul "Samanta buna"" din 2014, am intalnit intr-una din lectii o intrebare: 
"noi pentru ce mergem la biserica?"

Intr-o duminica un rege a mers la  biserica. Dupa ce a intrat in biserica, a privit in jur, dar avut o mare surpriza... nu era nimeni. 
 Intrebandu-l pe episcop, de ce este biserica goala si n-a venit nici un enorias, episcopul i-a raspuns:
"Am dorit sa aflati cine vine cu adevarat sa se inchine si cine vine doar ca sa va impresioneze, de-aceea am anuntat in biserica ca Majestatea voastra nu va veni azi"

De foarte multe ori am avut si noi poate motivatii gresite atunci cand am mers la biserica, si cu siguranta fiecaruia ni s-a intamplat acest lucru.
Mergem doar daca....canta "X", doar daca predica "Y", mergem doar daca este ziua cand se imparte cina, si intotdeauna exista un ..."doar daca". Uitam insa motivatia adevarata. 
Noi mergem sa ne inchinam inaintea unui Dumnezeu care este vrednic de lauda si inchinare, iar acest lucru trebuie sa-l facem indiferent de cine este prezent.
Unii merg la biserica doar daca au anume scop, o anumita problema, daca e bolnav, daca intra in sesiune, daca firma intra in faliment... daca avem cu ce sa impresionam pe cei din jur si multe alte motivatii gresite, de-aici porneste si starea care este in biserica. 
Neglijam  motivatia adevarata!
In Fapte 2 spune: " Toti erau nelipsiti de la templu...", ba mai mult atunci cand veneau ei "staruia in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, in frangerea painii si in rugaciune"
Ma intreb, daca toti am veni cu acest gand curat, oare care ar fi starea bisericilor de azi...?

Imi doresc din toata inima ca acest gand sa ne insufleteasca pe fiecare, 
"gandul inchinarii adevarate"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu