Versetul zilei

26 aprilie 2015

De ce trebuie sa vina sfarsitul lumii?

Tot ceea ce se intampla confirma ca Domnul vine. Stiinta spune: "Vine sfarsitul".
Nu cu mult timp in urma, intr-una din discutii cu mezinul meu, imi spunea la un moment dat, asa mai cu parere de rau..."de ce trebuie sa vina sfarsitul lumi?"
Buna intrebare....?
De ce trebuie sa vina sfarsitul lumii?
Citind Psalmul 50 am inteles ca unul din motivele pentru care trebuie sa vina sfarsitul lumii, indiferent ca vrem noi sau nu vrem, il gasim in primele versete:
"Dumnezeu, da, Dumnezeu Domnul vorbeşte şi cheamă pământul, de la răsăritul soarelui până la asfinţitul lui. Din Sion, care este întruparea frumuseţii desăvârşite, de acolo străluceşte Dumnezeu. Dumnezeul nostru vine şi nu tace. Înaintea Lui merge un foc mistuitor, şi împrejurul Lui o furtună puternică. El strigă spre ceruri sus şi spre pământ, ca să judece pe poporul Său: „Strângeţi-Mi pe credincioşii Mei, care au făcut legământ cu Mine prin jertfă!” Atunci cerurile vor vesti dreptatea Lui, căci Dumnezeu este Cel ce judecă.  (Psalmi 50:1-6)
Iata de ce trebuie sa vina: ca sa se arate DREPTATEA LUI!
Pe pamant exista un loc, un tribunal care pronunta un vedict in dreptul celui vinovat sau nevinovat. Oare cum putem noi crede ca nu exista si o justitie divina?
Căci Fiul omului are să vină în slava Tatălui Său cu îngerii Săi; şi atunci va răsplăti fiecăruia după faptele lui.  
(Matei 16:27)
Domnul va rasplati faptele mele bune sau faptele mele rele.
Iata un alt motiv pentru care va veni sfarsitul. Fiecare fapta va primi rasplata.
Din pacate mai aud inca incredibila declaratie; "nu exista iad".
Drept este ca asta doreste omul, insa nu inseamna ca nu exista.
A nu exista iad, inseamna ca Dumnezeu nu este drept. Nu poti trai cum voiesti pe pamant, nu poti face rau voit celor din jurul tau, nu poti ucide, nu poti minti, nu poti trai in adulter, nu poti face doar rau, nu poti nesocoti Cuvantul lui Dumnezeu si sa ai rasplata ca si cel care s-a straduit o viata sa faca doar binele, sa ajute pe cei din jur, sa simta alturi de cel in suferinta, sa pazeasca poruncile Lui...
Dreptatea lui Dumnezeu se va arata, iar fiecare va primi rasplata dupa cum si-a ales inca de pe pamant.  
Doamne ajuta-ne sa constientizam ca Tu ai sa revii curand, poate mai curand decat credem noi. Ajuta-ne sa fim gata asteptandu-Te in prag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu