Versetul zilei

30 iulie 2014

Unii cred...dar tu? Tu ce crezi?

Tot pamantul e ravasit! 
Natura intreaga s-a dezlantuit si catastrofele se muta parca din loc in loc, din tara in tara, din oras in oras.Mai lunile trecute vecinii nostri din  Serbia si Ungaria treceau prin grave inundatii. Iata ca acum Romania trece prin momente de incercare, si in mod special partea de sud a Olteniei fiind sub ape.
 La noi sunt inundatii puternice,
 alte zone sunt lovite de cutremure, in Ucraina pacea a fost luata, in Fasia Gaza si Israel conflictul ia amploare iar tragedia si suferintele din Siria continua fara ragaz,
sursa foto:http://www.lonews.ro/stiri/
copiii nevinovati  sunt victimele armelor si a razboiului care nu mai ia sfarsit.De-altfel mai toate tarile  musulmane sunt in mijlocul conflictului.
sursa foto:http://www.realitatea.net/
Din pacate mor oameni nevinovati si nu doar din aceste tari, ci si oameni ale caror tari nu sunt implicate direct. Saptamana trecuta citeam o statistica a anului 2014, ca fiind un an cu cele mai mari catastrofe aviatice. In doar patru catastrofe aviatice au murit peste 700 de oameni, si asta doar in 5 luni, iar 500 dintre ei, doar in luna iulie.

Foto: (C) Maxim Zmeyev / REUTERS 
Ba mai mult, daca ma uit la fratii mei in credinta care trec prin prigoana, constat ca sunt extraordinar de  binecuvantata. La noi Evanghelia este propavaduita pe stadioane, sali de sport, biserici, chiar si pe strada...

...in timp ce alti mor martirizati pentru Isus. 
Stim de altfel ca, Coreea de nord este tara cu cea mai mare prigoana asupra crestinilor, dar nu numai in Coreea este prigoana, ci si in alte tari. Undeva la inceputul acestui an citeam ceea ce declara o calugarita siriana, cu ocazia zilei "drepturilor omului" la Viena:
"sangele crestinilor din Siria ucisi pentru credinta lor este vandut  cu 100 000 de dolari in Arabia Saudita".
Calugarita Hatune Dogan, declara ca fanaticii musulmani dadeau si 100 000 de dolari pe o sticluta mica de sange care provenea de la un crestin.
Cata cruzime!!!


sursa foto: http://www.doxologia.ro/lumea-crestina/corea-de-nord-tara
Nu stiu cati dintre noi putem privi aceasta imagine fara sa fim miscati si fara sa fim sensibilizati?
Cu toate acestea, in ciuda prigoanei si suferintei prin care trec, ei raman neclintiti in credinta lor, in schimb noi, cu tot ceea ce vedem zi de zi, cu toate catastrofele care se abat asupra omenirii, cu toate astea....
ramanem in continuare traind o credinta superficiala sub impulsul unei religiozitati.
Cei care traiesc calauziti de Duhul Sfant si nu putini sunt, traiesc experiente minunate si traiesc intr-o dimensiune supranaturala, insa acestia sunt priviti de cei "religiosi" cu multe .."semne de intrebare..."
Vazand toate aceste lucruri, Biblia ne spune:
"Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiţi voi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă, aşteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, şi trupurile cereşti se vor topi de căldura focului?"

Ce fel de om esti tu..?
M-ai crezi in fagaduinta Domnului? M-ai traiesti cu speranta unui cer nou si a unui pamant nou in care va locui neprihanirea?
S-a spus demult ca Domnul va reveni si atat de mult ne-am obisnuit cu aceste cuvinte, incat pentru multi acestea nu mai au prea mare valoare si prea multa credibilitate.
In 2 Petru  cap. 3 scrie:
"Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ, iar Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii"
 Iata ca Petru antipase ca in zilele din urma vor fi si oameni care vor pune la indoiala fagaduintele Domnului,"cum cred unii..."
Dar poate ca uneori ne intrebam si spunem..."de ce totusi intazie Domnul?"
De ce atata suferinta? De ce ingaduie ca, Copiii Sai sa treaca prin astfel de incercari,  prin prigoana, prin tot felul de incercari?
Intreg pamantul este contaminat de pacat. Pe intreg pamantul, chiar sub vederea Aceluia care sta in cer pe scaunul de domnie si priveste spre noi oamenii, se fac atatea fapte urate de ti-e greu si sa le spui, dar sa le infaptuiesti. Si totusi....care este motivul pentru care Dumnezeu inca ne mai ingaduie, inca ne mai tolereaza?
Da, trecem prin tot felul de incercari, privesti cu ochii cum munca ta de o viata dispare intr-o clipita inghitita de puhoaie de apa, insa noi inca suntem in viata...
De ce...?
 Cu un singur motiv face acest lucru, pentru un singur motiv are o indelunga rabdare, doreste ca niciunul din noi, nici unul din copiii nostri sa nu cumva  sa piara, ci  toti sa venim la pocainta!

Intelegi tu dragul meu acest lucru...?
Isus doreste sa te salveze!
Nu sunt povesti, e o fagaduinta clara, iar eu cred Cuvantul LUI.
Evanghelia dupa Marcu incheie cap. 13, astfel:
Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheaţi!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu