Versetul zilei

28 iunie 2014

Simtim nevoia sa fim mangaiati!

Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri, care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz!
2 Corinteni 1:3-4

Cred ca fiecare din noi am avut in viata noastra momente in care  am avut nevoie de incurajari si mangaieri. Eu imi amintesc de un moment dureros din viata  mea  prin care am trecut cu mai bine de 5 ani in urma. A fost un moment greu prin care am trecut  si chiar am avut mare nevoie sa fiu mangaiata si incurajata si nu pot spune ca nu mi-au fost cei din jur alaturi, au fost atat cat au putut si m-au incurajat atat cat le-a stat in putinta, si le multumesc, pentru ca intr-adevar unii mi-au fost de un real folos, insa pe langa mangaierea si ajutorul oamenilor, am avut nevoie de o mangaiere mai mult decat omeneasca, ceva supranatural si am avut parte de aceasta mangaiere divina pe care sa stiti ca nu am gasit-o la oameni, ci la Domnul.
Am spus in nenumarate randuri si  chiar ma repet, "daca nu-L aveam pe Domnul cu mine....nu stiu daca astazi mai eram"
Cuvantul "mangaiere", inseamna a fi alaturi de cel care trece prin necaz, prin suferinta, incurajandu-l prin cuvinte sau chiar ajutandu-l cu ceva concret. Acum daca ne gandim la viata pamanteasca intr-adevar trecem prin multe suferinte si multe incercari, insa nici viata spirituala nu este scutita de asemenea suferinte.
Ca si crestini trebuie sa stim ca si  viata spirituala are incercarile si suferintele ei. Isus ne-a spus:"În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi...Eu am biruit lumea"
Viata noastra de crestin este asemeni unei funii care are multe impletituri. Avem parte si de bucurii, avem parte si de necazuri, avem parte de suferinta, dar avem parte si de mangaiere, iar mangairea divina este deosebita, intrece orice mangaiere omeneasca, este mangaierea Duhului Sfant.
  Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac; şi anume Duhul adevărului...
In lb greaca Mangaietor  inseamna: Paraclet, apărător, ajutor.Acum daca ne gandim la acest cuvant, categoric ne vin in minte o multime de sensuri.
 Mangaietor...cineva care ma ajuta, imi da solutii, ma calauzeste, ma apara, imi da sfaturi, cineva cu care ma incurajeaza, s.a.m.d.
Toate aceste calitati este foarte greu sa le gasesti la o persoana, si persoana aceea sa fie si dispusa sa-ti stea si la dispozitie oridecate ori ai nevoie, este cam prea mult, asa-i...?
Insa Mangaietorul despre care vorbea Isus Hristos, este Singurul care indeplineste toate aceste calitati.El ne calauzeste, ne apara, ne sfatuieste si este disponibil mereu.
Este un prieten minunat!
Doamne, ce bine este sa ai un asemenea prieten!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu